Τα καμένα λίπη στο τηγάνι είναι από τις πλέον δύσκολες βρομιές σε μαγειρικά σκεύη, ειδικά εάν έχουν μείνει για πολλές ώρες.
Το...
καθάρισμά τους κάθε άλλο παρά ως εύκολο μπορεί να χαρακτηριστεί, υπάρχει όμως ένα «κόλπο» που θα σας λύσει τα χέρια.
Αρχικά, μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε το τηγάνι όσο ακόμα είναι πολύ ζεστό. Αφήστε το να κρυώσει κι έπειτα γεμίστε το με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και αφήστε το να πάρει μερικές βράσεις. Τέλος, ρίξτε το νερό στο νεροχύτη και περάστε την επιφάνεια του τηγανιού με ένα σφουγγάρι και λίγο σαπούνι.
Στην περίπτωση που θέλετε να δώσετε στο τηγάνι σας έξτρα λάμψη, μπορείτε στο τέλος να το περάσετε και με λίγο ξύδι.
Αρχικά, μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε το τηγάνι όσο ακόμα είναι πολύ ζεστό. Αφήστε το να κρυώσει κι έπειτα γεμίστε το με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και αφήστε το να πάρει μερικές βράσεις. Τέλος, ρίξτε το νερό στο νεροχύτη και περάστε την επιφάνεια του τηγανιού με ένα σφουγγάρι και λίγο σαπούνι.
Στην περίπτωση που θέλετε να δώσετε στο τηγάνι σας έξτρα λάμψη, μπορείτε στο τέλος να το περάσετε και με λίγο ξύδι.