Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, παίρνει σειρά ο ΣΥΡΙΖΑ;



 
Άρης Δημητρακόπουλος

  Η δίκη της Χρυσής Αυγής κατέληξε στην ανακήρυξη για πρώτη φορά από ελληνικό δικαστήριο ενός πολιτικού κόμματος ως εγκληματική οργάνωση.

Αυτή η απόφαση πανηγυρίστηκε έντονα από πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένου και του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έδωσε και το παρών έξω από το εφετείο.

Μάλιστα... 

 
 
μετά την καταδίκη στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν επιθέσεις σε άσχετα με την πολιτική πρόσωπα όπως στον… Σάκη Ρουβά(;), παρουσιάζοντάς τους ως συνεργάτες ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Όμως πολύ σύντομα στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως βρεθούν στην ίδια ακριβώς θέση με τους Χρυσαυγίτες, καθώς η σκιά της NOVARTIS πλανάται βαριά πάνω από την Κουμουνδούρου.

Συγκεκριμένα στην παραπεμπτική απόφαση της Βουλής για τον κ.Παπαγγελόπουλο αναφέρεται ρητά εκτός από κακουργήματα (χρειάζονται τουλάχιστον δύο για να στοιχειοθετείται η εγκληματική οργάνωση) η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Μπορεί προς το παρόν σε αυτή να μην περιλαμβάνονται άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός από τον κ.Παπαγγελόπουλο όμως η ανακριτική διαδικασία δεν έχει καν ξεκινήσει και στην πορεία πολύ πιθανόν να προκύψουν κατηγορίες και γι’ άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πόρισμα της ΝΔ στο οποίο βασίστηκε εν πολλοίς η παραπεμπτική απόφαση, αναφέρονται ρητά πρόσωπα όπως ο κ.Τζανακόπουλος, ο κ.Πολάκης, ο κ.Παππάς αλλά και ο ίδιος ο κ.Τσίπρας.

Άλλωστε ο κ.Σαμαράς ανέφερε ξεκάθαρα από το βήμα της Βουλής πως «Θα διερευνηθεί κάποια στιγμή στην ανάκριση και ποιοι ήταν πάνω από τον Παπαγγελόπουλο. Δηλαδή θα φανεί αν ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του Παπαγγελόπουλου ή ο ιθύνων νους της σκευωρίας».

Επιπλέον και ο κ.Γεωργιάδης είχε χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως «συμμορία» «Έτσι προστατεύεται η δημοκρατία, αυτό που κάνουμε εμείς είναι προστασία της δημοκρατίας από μια οργανωμένη συμμορία».

Αν το κατηγορητήριο επεκταθεί και συμπεριληφθούν σε αυτό κι άλλα ηγετικά στελέχη όπως βουλευτές, υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας τότε η παραπομπή συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής θα είναι μονόδρομος.

Ο νόμος είναι νόμος και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να είναι αμείλικτη ως προς την προστασία της δημοκρατίας χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε τα εκλογικά ποσοστά ούτε την ιδεολογία.

Ο Άρης Δημητρακόπουλος είναι δημοσιογράφος

Facebook: Aris DimitrakopoulosTwitter: @ArisDimitrako