Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Επιμένει η εισαγγελέας για τις αναστολές στην δίκη της Χρυσής Αυγής – Συνεργάτη του Σαμαρά εμπλέκει ο Κασιδιάρης στη δολοφονία Φύσσα


  
Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε το λόγο στο δικαστήριο και επέμεινε στην αρχική της πρόταση, ότι δεν υπάρχει κώλυμα να χορηγηθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής. Ανέπτυξε, δε, τους ισχυρισμούς της με σειρά επιχειρημάτων και επιτέθηκε κατά συνηγόρων πολιτικής αγωγής που κάνουν δηλώσεις εναντίον της σε ΜΜΕ.

Οι... 

 
 
δευτερολογίες των συνηγόρων της υπεράσπισης για το θέμα των αναστολών στις ποινές, οι οποίες διήρκησαν τέσσερις ημέρες, ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης. Η συντριπτική πλειονότητα των συνηγόρων των καταδικασθέντων έκανε εκ νέου λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και μίλησαν για έξωθεν πιέσεις που ασκήθηκαν στο δικαστήριο, προκειμένου να προβεί σε καταδίκες και φυλακίσεις. Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του για τις 11 το πρωί της Πέμπτης.

Στο Εφετείο Αθηνών έφθασε λίγο πριν τις 11:15 ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την ανάγνωση του ονόματός του δήλωσε: «Είμαι παρών και θα ήθελα τον λόγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων» και ζήτησε την εξέταση παραγόντων της κυβέρνησης Σαμαρά που εμφανίζονται να συνομιλούν με άνθρωπο που είχε επαφή με τον Γιώργο Ρουπακιά.

«Οφείλω να προβώ σε μια δήλωση προσκομίζοντας παράλληλα ένα στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει του δικαστηρίου. Ένα συνταρακτικό στοιχείο. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν πολιτικές κρίσιμες παρεμβάσεις» ανέφερε και συνέχισε: «Πηγαίνω στις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου που έγιναν μετά το βράδυ της δολοφονίας. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 εμφανίζεται επανειλημμένως τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα της κυβέρνησης Σαμάρα. Ο τηλεφωνικός αριθμός ανήκει στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Μιλάμε για ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης. Το τηλέφωνο αυτό πιστώνεται στον Δ.Μ., που είναι ο εξ απορρήτων του Σαμάρα.  
 
elkosmos.gr