Ο έμπειρος ψήστης έχει πολλά τρικ στη φαρέτρα του για να κλέβει τις εντυπώσεις, και σε επίπεδο νοστιμιάς και σε όρους παρουσίασης.
Και... ω
τα περισσότερα μυστικά είναι πλέον γνωστά, μας τα έχουν πει τόσες και τόσες φορές οι άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με τη θράκα ή οι αθεράπευτοι λάτρεις της.
Κι όμως, υπάρχει ένα ακόμα μικρό τρικ που μπορεί να κάνει ο ψήστης για να περάσει τα ψητά του στο αμέσως επόμενο επίπεδο εμφάνισης.
«Ψήσιμο στις 10 και 2» λέγεται συχνά και χαρίζει υπέροχη εμφάνιση στα κρέατα. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η επιφάνεια της ψησταριάς είναι ένα ρολόι, τοποθετούμε τα κρέατα (μπριζόλες, παϊδάκια κλπ.) με τέτοιο τρόπο που να «κοιτούν» στις 10:00 η ώρα και ψήνουμε κανονικά για μερικά λεπτά.
Κατόπιν τα γυρίζουμε στις 2:00 η ώρα και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο της πλευράς, γυρνώντας τα από την άλλη και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία από την αρχή.
Τι παίρνεις αν το κάνεις σωστά; Τέλεια τετραγωνισμένα σημάδια από τη σχάρα στην επιφάνεια του κρέατος. Το κατιτίς παραπάνω στο πιάτο με δυο λόγια…
Κι όμως, υπάρχει ένα ακόμα μικρό τρικ που μπορεί να κάνει ο ψήστης για να περάσει τα ψητά του στο αμέσως επόμενο επίπεδο εμφάνισης.
«Ψήσιμο στις 10 και 2» λέγεται συχνά και χαρίζει υπέροχη εμφάνιση στα κρέατα. Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι η επιφάνεια της ψησταριάς είναι ένα ρολόι, τοποθετούμε τα κρέατα (μπριζόλες, παϊδάκια κλπ.) με τέτοιο τρόπο που να «κοιτούν» στις 10:00 η ώρα και ψήνουμε κανονικά για μερικά λεπτά.
Κατόπιν τα γυρίζουμε στις 2:00 η ώρα και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο της πλευράς, γυρνώντας τα από την άλλη και επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία από την αρχή.
Τι παίρνεις αν το κάνεις σωστά; Τέλεια τετραγωνισμένα σημάδια από τη σχάρα στην επιφάνεια του κρέατος. Το κατιτίς παραπάνω στο πιάτο με δυο λόγια…
newsbeast.gr