Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ" ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ "ΡΗΜΑΞΕΙ" ΣΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΣΠΙΤΙΑ

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: 

Εξιχνιάσθηκαν μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, διαρρήξεις και κλοπές που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε οικίες σε περιοχές της Πιερίας.

Για... 

 

την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, προχθές (29 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο ένας από τους αλλοδαπούς, καθώς μαζί με τον συνεργό του, είχαν διαρρήξει και είχαν προσπαθήσει να αφαιρέσουν αντικείμενα από οικία ημεδαπού.


Μετά από έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία του συνεργού του, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες (30 Σεπτεμβρίου 2020) το βράδυ σε περιοχή της Πιερίας.

Όπως προέκυψε, το χρονικό διάστημα από 21 έως 27 Σεπτεμβρίου 2020, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν ακόμη 3 διαρρήξεις και κλοπές από οικίες σε περιοχές της Πιερίας, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 1.650 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.


Επιπλέον, την 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2020, παραβίασαν δύο οικίες στην Πιερία, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε από το εσωτερικό τους.

Σε βάρος του πρώτου συλληφθέντα εκκρεμούσαν, ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, καθώς και μία καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για κλοπή. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.