Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Τα νέα μέτρα Μητσοτάκη φέρνουν νέα λουκέτα στην εστίαση


  
Τα όσα ακούγονται για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και ιδιαίτερα οι πληροφορίες για κλείσιμο της εστίασης από τις 9:00 το βράδυ ή και ολικό κλείσιμο προκαλούν τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών και των εργαζόμενων στον κλάδο. Ο Πρόεδρος... 

 
 
της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς μιλά για νέα λουκέτα στην εστίαση αν ληφθούν αυτά τα μέτρα και καταγγέλλει ότι όλα τα πληρώνει η εστίαση ενώ δεν ευθύνεται για την διασπορά του ιού. Αναφέρει πως τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και πως μόνο το 1% τα παραβαίνει.

Μιλά επίσης για λάθη της κυβέρνησης στο άνοιγμα της χώρας τους προηγούμενους μήνες και για αλλοπρόσαλλα μέτρα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι δεν μπορείς να έχεις πληρότητα 100% στα αεροσκάφη και 85% στα πλοία ενώ δεν μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες αποστασιοποίησης.

Μετά την αρχική επιτυχία στην αντιμετώπιση του ιού, που σίγουρα έπαιξε ρόλο ο πανικός του να μην βουλιάξει το Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση κάνει λάθη επαναλαμβανόμενα. Και με το άνοιγμα του τουρισμού, και με την ανεξέλεγκτη εισαγωγή εποχικών εργατών γης και, κυρίως, με τα ασυνάρτητα και χωρίς νόημα συνεχή άνοιξε-κλείσε καταστημάτων, ψιλικατζίδικων και περιπτέρων.