Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Οδηγός Αγοράς Για Το Ιδανικό Πάπλωμα!



  

Το πάπλωμα είναι ένα από τα βασικά σκεπάσματα που χρησιμοποιούμε, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Το κόστος τους είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα κλινοσκεπάσματα, όμως εάν κάνετε την σωστή επιλογή, θα ανταμειφθείτε με την ποιότητα και την ανθεκτικότητά του. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχει ο κάθε τύπος παπλώματος, ώστε να επιλέξετε εκείνο που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και στα γούστα σας.

 

Υλικό κατασκευής:

Μαλλί:

Ένα μάλλινο πάπλωμα διακρίνεται για τη ζεστασιά που προσφέρει. Το μαλλί είναι ένα φυσικό προϊόν που επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει, αποβάλλοντας και απορροφώντας την υγρασία γύρω από το σώμα, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον για άνετο και ποιοτικό ύπνο.

Πούπουλο:

Ένα πουπουλένιο πάπλωμα μπορεί να σας χαρίσει πολυτέλεια και ευεξία στον ύπνο! Είναι απίστευτα ελαφρύ και απολαυστικό στην υφή, χωρίς να υστερεί σε θερμική απόδοση. Μην ανησυχείτε για τον τρόπο συλλογής των φτερών και των πούπουλων, καθώς είναι απολύτως ασφαλής για τα ζώα. Η συλλογή των φτερών γίνεται κατά τους μήνες της άνοιξης που οι χήνες αποβάλουν εκ φύσεως μέρος του φτερώματός τους.

Μετάξι:

Ένα μεταξωτό πάπλωμα είναι λεπτό με ισχυρή μονωτική ισχύ, ώστε να μην υστερεί καθόλου έναντι των υπόλοιπων υλικών. Πρόκειται για ένα υλικό που «αναπνέει» και ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, αποφεύγοντας την εφίδρωση καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Είναι αντιβακτηριδιακό, άνετο και υγιεινό. Ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.

Βαμβάκι & Microfiber:

Ένα πάπλωμα με γέμιση από βάτα microfiber και βαμβακερή επένδυση είναι ζεστό, αφράτο και ποιοτικό. Η γέμιση είναι πλούσια σε όγκο και ελαφριά σε βάρος, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για εσάς που θέλετε ζεστασιά αλλά και ελευθερία κινήσεων. Η βαμβακερή επένδυση το καθιστά εξαιρετικά απαλό στην υφή, ανθεκτικό στη χρήση και στο πλύσιμο και υγιεινό για την επιδερμίδα, χάρη στις αντιαλλεργικές και θερμορυθμιστικές ιδιότητες του βαμβακιού.

Microfiber & Hollowfiber:

Ένα πάπλωμα με επένδυση από microfiber και γέμιση με hollowfiber είναι ελαφρύ, με πλούσια και αφράτη υφή. Χάρη στο συνθετικό υλικό κατασκευής διακρίνεται για την μεγάλη αντοχή στο χρόνο και στη χρήση.

Γενικά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οποιοδήποτε φυσικό υλικό (βαμβάκι, μετάξι, μαλλί κ.α.) επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα και είναι από τη φύση του το ιδανικότερο θερμομονωτικό.

Ενώ τα συνθετικά γεμίσματα (π.χ. πολυεστέρας, microfiber κ.α.) είναι πολύ πιο οικονομικά από τα γεμίσματα που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά. Απομακρύνουν την υγρασία από το σώμα και είναι ιδανικά γι αυτούς που θέλουν ένα βαρύ και αφράτο πάπλωμα.

Togs

Τα togs αποτυπώνουν τη θερμική απόδοση ενός παπλώματος. Η θερμότητα που επιθυμείτε να σας παρέχει ένα πάπλωμα ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με την εποχή, το κλίμα της περιοχής, τη θερμοκρασία στην οποία αισθάνεστε άνετα να κοιμάστε και αλλά και τη θερμοκρασία του χώρου.

4,5 Togs → Ελαφρύ σκέπασμα, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

6 Togs → Αυτό το πάπλωμα αποτελεί την καλύτερη «παρέα» για την άνοιξη και το φθινόπωρο

9 Togs → Είναι αυτό που χρειάζεστε τους πιο δροσερούς φθινοπωρινούς και ανοιξιάτικους μήνες

10,5 Togs → Ενδείκνυται για τους ήπιους χειμερινούς μήνες.

12 Togs → Χειμερινό σκέπασμα που θα σας εξασφαλίσει πλούσια ζεστασιά.

13,5 Togs → Επιλέξτε το για τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα, αφού θα σας χαρίσει γλυκιά ζεστασιά και δεν θα αισθανθείτε την παραμικρή ψυχρούλα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στο designdrops θα ανακαλύψετε μία τεράστια συλλογή παπλωμάτων, με πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων! Τα παπλώματα που απαρτίζουν τη συλλογή μας επιλέγονται με γνώμονα τη άριστη ποιότητα και την υψηλή αισθητική. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να επιλέξετε την ιδανική σύνθεση, το κατάλληλο μέγεθος και το αγαπημένο σας σχέδιο!

Μην ξεχάσετε να ρίξετε μία ματιά και στα κουβερτοπαπλώματα του designdrops!