Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση έκλεισε γυμναστήρια και εστίαση που τηρούσαν αυστηρά όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό



 

  Έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου: «Η φυσική κατάσταση και η καλή ψυχολογία μπορεί να συμβάλει στη μείωση της σοβαρότητας της μόλυνσης της CoViD-19» - 487 κρούσματα στα γυμναστήρια 14 χωρών στην ΕΕ!

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

  Η κυβέρνηση επέλεξε να κλείσει τις επιχειρήσεις οι οποίες τηρούσαν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, περισσότερο από όλους, δηλαδή... 

 

τα γυμναστήρια και την εστίαση κτυπώντας χωρίς σοβαρό λόγο την ψυχολογία και την φυσική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών με αποτέλεσμα να τους θέτει σε μεγαλύτερους κινδύνους εάν εν τέλει νοσήσουν αφού θα έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Και επειδή ο πρωθυπουργός σε όποιον έχει το θάρρος να του... αντιμιλήσει τον αποκαλεί «ψεκασμένο», ειδικότερα σε ότι αφορά τα γυμναστήρια υπάρχει σχετική έρευνα βρετανικού πανεπιστημίου που αποδεικνύει ότι από τα εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη στα γυμναστήρια έλαβαν χώρα μόλις... 487!

Προσέξτε, σε 14 χώρες της Ευρώπης!

Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam, προφανώς είναι λίγο «ψεκασμένοι» και εκεί.

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από γυμναστήρια σε 14 χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τσεχία, Πολωνία, Δανία, Λουξεμβούργο, Βρετανία) και από έναν αριθμό 62 εκατ. επισκέψεων που καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο στα γυμναστήρια αυτά.

Αυτό που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν πως το ποσοστό νοσούντων ήταν στο 0.07% περίπου, δηλαδή 0.78 περιπτώσεις για κάθε 100.000 ανθρώπους και στο σύνολο μόλις 487 άτομα νόσησαν με κορωνοϊό.

Είμαστε σίγουροι πως στα ΜΜΜ έχουν νοσήσει πολύ περισσότεροι όπου αναγκάζονται όλοι να μεταφέρονται σαν «παστές σαρδέλες».

Ο επικεφαλής του Sheffield με το Πανεπιστήμιο King Juan Carlos της Μαδρίτης, καθηγητής Ρομπ Κόουπλαντ δήλωσε:

«Τα δεδομένα από τη μελέτη SafeACTiVE δείχνουν ότι τα γυμναστήρια σε ολόκληρη την ΕΕ είναι ασφαλείς χώροι για άσκηση. Η πρόληψη της περαιτέρω εξάπλωσης της CoViD-19 πρέπει να είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, αλλά πρέπει επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι κοινότητές μας υποστηρίζονται και έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν ενεργές. Γνωρίζουμε ότι η φυσική κατάσταση μπορεί να συμβάλει στη μείωση της σοβαρότητας της μόλυνσης της CoViD-19 και, επιπλέον, η άσκηση μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε ψυχολογικά τις προκλήσεις ενός δεύτερου κύματος πανδημίας σε ολόκληρη την Ευρώπη» όπως αναφέρει το menshouse.gr
Δηλαδή είναι η ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων, η οποία αν μείνει παρατεταμένα σε χαμηλά επίπεδα, μπορεί να οδηγήσει σε ψυχοσωματικές προεκτάσεις, να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό και να τους κάνει πιο ευάλωτους στον κορωνοϊό και όχι μόνο.

Ο έτερος επικεφαλής, ο καθηγητής Αλφόνσο Χιμένεζ ανέφερε πως είναι «ευτυχής που επιβεβαιώνω ένα τόσο χαμηλό επίπεδο κινδύνου μόλυνσης σε γυμναστήρια και κέντρα υγείας, ενισχύοντας το μήνυμα ότι η φυσική κατάσταση και η σωματική δραστηριότητα αποτελούν θεμελιώδες μέρος της λύσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βοηθώντας στην ενίσχυση και βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση του κινδύνου της ιογενούς νόσου».

Εν ολίγοις η κυβέρνηση κλείνοντας τα γυμναστήρια αποδυνάμωσε επιπλέον τους πολίτες σε όρους ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης και το κλείσιμο της εστίασης που οι άνθρωποί της τηρούσαν με ευλαβική προσήλωση τα μέτρα, θα συμβάλει στην ψυχολογική κατάπτωση των πολιτών που με την σειρά της θα προκαλέσει ψυχοσωματικά προβλήματα και αποδυνάμωση των οργανισμών τους.
Κανείς δεν έχει τίποτα να περιμένει για να νιώσει ότι θα έχει διαφορετική ημέρα και άρα λόγο ύπαρξης.

pronews.gr