Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Τα πιο ανατριχιαστικά μουσεία στον κόσμο


   
  Δεν είναι όλα τα μουσεία όπως τα ξέρουμε καθώς μερικά ξεχωρίζουν για τα μοναδικά και ξεχωριστά εκθέματά. Από μουσεία που φιλοξενούν συλλογή με μούμιες μέχρι... 

 
χώρους που προβάλλουν αντικείμενα παλιών εραστών.

Το Διεθνές Μουσείο UFO, Roswell, Νέο Μεξικό

Μόνο μια πολιτεία μακριά από την πιο γνωστή περιοχή 51 στη Νεβάδα, είναι το Διεθνές Μουσείο UFO, ιδανικό για όσους θέλουν να μάθουν τα πάντα για τους εξωγήινους.

Μουσείο μουμιών στο Guanajuato, Μεξικό

Μακάβριο και όχι μόνο...αυτό το μουσείο διατηρεί και εμφανίζει σε γυάλινες θήκες τα πτώματα των νεκρών από τη γύρω περιοχή των οποίων οι συγγενείς δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν φόρο ταφής. Έτσι λόγω των ξηρών συνθηκών στην περιοχή, τα σώματα μουμιοποιήθηκαν φυσικά!

Διεθνές Μουσείο Κρυπτοζωολογίας., Πόρτλαντ, Μέιν

Η κρυπτοζωολογία είναι η μελέτη κρυφών ή άγνωστων ζώων. Αλλά αυτά τα εκθέματα ξεπερνούν τους Bigfoot και τη Nessie, καθώς λέγεται ότι στα εκθέματα υπάρχει και δείγμα μαλλιών από το Abominable Snowman και πολλά άλλα άγνωστα ζώα.

Micropia, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Εδώ είναι το επόμενο επίπεδο στο μάθημα της επιστήμης του Γυμνασίου σχετικά με την ανάπτυξη βακτηρίων. Αφιερωμένο στους μικρότερους μικρούς μικροοργανισμούς, αυτό το μουσείο είναι το μοναδικό του είδους του στον κόσμο.

Μουσείο Χαλασμένων Σχέσεων, Ζάγκρεμπ, Κροατία

Αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στις αποτυχημένες ερωτικές σχέσεις. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν προσωπικά αντικείμενα που απέμειναν από πρώην εραστές, συνοδευόμενα από σύντομη περιγραφή τους Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν οτιδήποτε, από χνούδι κοιλιάς έως το τσεκούρι που πήρε για εκδίκηση.

Μουσείο Μαλλιών Avanos,Τουρκία

Οι περισσότεροι από εμάς περιμένουμε να δούμε τα μαλλιά να συνδέονται με το σώμα μας ή να μπερδεύονται σε μια βούρτσα - όχι να βρίσκονται σε ένα μουσείο. Αυτή η συλλογή με πάνω από 16.000 δείγματα μαλλιών γυναικών μεγαλώνει εδώ και 30 χρόνια καθώς οι επισκέπτες συχνά δίνουν μερικά από τα δικά τους. Η παράδοση ξεκίνησε όταν ένας φίλος ενός τοπικού αγγειοπλάστη έφυγε από την πόλη και άφησε στον φίλο του ως ανάμνηση μια χούφτα μαλλιών.

Μουσείο βρύσης, Πεκίνο, Κίνα

Αυτό το μουσείο ταξιδεύει τους επισκέπτες στην ιστορία της πόλης και στην επέκταση του συστήματος νερού της βρύσης, το οποίο εισήχθη στις αρχές του 1900.

Το Μουσείο CUPNOODLES, Οζάκα, Ιαπωνία

Το Μουσείο Cupnoodles στη Γιοκοχάμα είναι ένα ταξίδι στον κόσμο του Μομοφούκου Άντο και της Nissin Foods, της εταιρείας που ίδρυσε το 1948. Εκεί οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν τα δικά τους noodles και να δοκιμάσουν διάφορες ποικιλίες σε μια αίθουσα γευσιγνωσίας.