Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Το χωριό στα Τζουμέρκα με τους διπλούς καταρράκτες



Ένα εντυπωσιακό σκηνικό στα Θεοδώριανα - Δείτε τις φωτογραφίες

    Τα Τζουμέρκα προσφέρουν μοναδικές κι εντυπωσιακές εικόνες, φυσικής και σε πολλά σημεία άγριας ομορφιάς. Εκεί, στο αυστηρό και τραχύ τοπίο της Ηπείρου, αναδύονται τα... 

 



Θεοδώριανα. Ένα όμορφο και παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της οροσειράς και σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από την Άρτα.

Γεμάτα πηγές τα Θεοδώριανα και η γύρω περιοχή, με το νερό να αναβλύζει σχεδόν από παντού και να τρέχει, γενναιόδωρα, σε νερόμυλους και νεροτριβιές. Γι’ αυτό άλλωστε χαρακτηρίζονται και ως η «πρωτεύουσα του νερού». Υδάτινο είναι και το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της περιοχής: οι διπλοί καταρράκτες Σούδα του ποταμού Άσπρη Γκούρα, με το νερό να γκρεμίζεται, σε δύο σημεία.

Το ύψος των 25 μέτρων, από το οποίο πέφτει, αναδεικνύει τη Σούδα σε έναν από τους μεγαλύτερους καταρράκτες στην Ελλάδα και αναμφίβολα η περιήγηση στα Τζουμέρκα και τα χωριά τους αξίζει μια στάση στα Θεοδώριανα τόσο για το χωριό όσο και για τους καταρράκτες.

Για να φτάσει κανείς στο χωριό παίρνει τον δρόμο από Βουργαρέλι και Αθαμάνιο που ανηφορίζει απότομα, περνώντας μέσα από το εκπληκτικό τοπίο περιστοιχισμένο από βουνοκορφές και στη συνέχεια κατεβαίνει στα Θεοδώριανα. Στους καταρράκτες οδηγεί ο δρόμος από την πλατεία του χωριού που καταλήγει σε σηματοδοτημένο μονοπάτι μέσα στο δάσος.















newsbeast.gr