Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Σφοδρές συγκρούσεις στο Παρίσι. Χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους όλης της χώρας ενάντια στο νόμο «Ολοκληρωτικής παγκόσμιας ασφάλειας» (Video's)

 

 
  Περισσότεροι από 130.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, 500.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν αυτό το Σάββατο σε 70 πόλεις της Γαλλίας ενάντια στο κείμενο του νόμου «ολοκληρωτικής παγκόσμιας ασφάλειας» ενώ η αστυνομική βία οδήγησε σε βίαιες συγκρούσεις σε...  

 
ορισμένες διαδηλώσεις ειδικά στο Παρίσι.

Πηγή: ladepeche.fr

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Το Υπουργείο Εσωτερικών απαρίθμησε 133.000 διαδηλωτές, εκ των οποίων 46.000 στο Παρίσι έναντι 22.000 την περασμένη εβδομάδα σε όλη τη Γαλλία. Ο συντονισμός «StopLoiS SécuritéGlobale», ο οποίος συγκεντρώνει κυρίως συνδικάτα δημοσιογράφων και ενώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναφέρει 200.000 διαδηλωτές στο Παρίσι και 500.000 σε όλη τη Γαλλία.

«Ποιος θα μας προστατεύσει από την άγρια παγκόσμια τάξη;», «Χαμηλώστε τα όπλα σας, θα χαμηλώσουμε τις κάμερές μας»

Οι διαδηλωτές έκαναν συνθήματα ενάντια σε ένα κείμενο που θεωρούν ότι παραβιάζει την «ελευθερία της έκφρασης» και το «κράτος δικαίου». Σε αντίθεση με μια γενικά ήρεμη διαμαρτυρία στο Παρίσι το απόγευμα, συγκρούσεις υπήρξαν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας, που χρησιμοποίησαν τα κανόνια νερού στο τέλος της ημέρας, στο σημείο άφιξης της πομπής, θέση de la Βαστίλη. Συνολικά, 46 άτομα συνελήφθησαν στο Παρίσι και στην περιοχή. 23 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα και 14 άλλα στην περιοχή, δήλωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.