Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ 17-12-2020 ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΟ «ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ»


 
 
  Ο κ. Κουκοδήμος ανάρτησε στο Διαύγεια την γνωστοποίηση για πρόσληψη ενός ειδικού συνεργάτη - δημοσιογράφου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 163 και 167 του Ν.3584/2007 την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020.

Στην παρούσα γνωστοποίηση ο κ. Δήμαρχος προχωρά στην πρόθεση του για πλήρωση μιας θέσης αποκλειστικά δημοσιογράφου, ο οποίος θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες σε θέματα επικοινωνίας, προβολής, δημοσίων σχέσεων, διεθνών σχέσεων του δήμου κ.α.
Συγκεκριμένα όμως ενώ... 

 
ο Ν.3584/2007 στο άρθρο 163 παρ. 3β αναφέρει ρητά πως απαιτείται για την πλήρωση της θέσης "πτυχίο ή δίπλωμα σχολής πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης (ΠΕ ή τε)", όπως ισχύει και με την τροποποίηση του νόμου κατ' άρθρο 44 του Ν.4447/2016, ο κ. Δήμαρχος στις προϋποθέσεις των προσόντων των υποψηφίων πρόσθεσε εμβόλιμα ως προϋπόθεση την αποφοίτηση σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή απλό απολυτήριο λυκείου. Η συγκεκριμένη, κατ’ εξαίρεση δυνατότητα που παρέχει ο νόμος-προσθήκη γεννά τα παρακάτω ερωτήματα:

1) Σε μία εποχή, όπου υπάρχουν πολλοί κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων, με υψηλό επίπεδο κατάρτισης, πως είναι δυνατόν ο δήμος Κατερίνης να αναζητά για θέση ειδικού συνεργάτη απόφοιτο λυκείου; Μήπως πρόκειται για κάποια πιθανή φωτογραφική προσθήκη;

2) Γιατί από την Πέμπτη 10-12-2020 δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί με δελτίο τύπου τουλάχιστον στο σύνολο του τοπικού τύπου η συγκεκριμένη πρόσκληση ενδιαφέροντος; Μήπως υπάρχει κάποια σκοπιμότητα;

Παρακαλούμε τον κ. Δήμαρχο, εφόσον πρόκειται για κάποιο λάθος να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απόφασης του, καθώς και στην εναρμόνιση της με την ισχύουσα νομοθεσία, ειδάλλως να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, προκειμένου να μην αιωρούνται υπόνοιες για ταχτοποίηση της καμαρίλας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον!

ΟΜΑΔΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων οφείλουμε να θέσουμε υπόψη σας πως σύμφωνα με τη νομοθεσία για την πρόσληψη ειδικών συνεργατών ή ειδικών συμβούλων Δημάρχων απαιτείται πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Κατ’ εξαίρεση ο ειδικός συνεργάτης μπορεί να είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αν πρόκειται για πρώην δήμαρχο ή άτομο με ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κλπ.) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης.

Αυτό βέβαια δεν είναι δυνατόν να γίνει με μία απλή υπεύθυνη δήλωση όπως απαιτείται από την απόφαση του Δημάρχου.

Ακολουθεί η απόφαση του Δημάρχου:

 ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ