Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Η «εκστρατεία Μπάιντεν» προσέφερε στους ιθαγενείς Αμερικανούς έως 500 δολάρια σε δωροκάρτες και κοσμήματα για μία ψήφο (video)



Hγέτες Αμερικανών ιθαγενών που συνεργάστηκαν με την εκστρατεία Μπάιντεν, προσέφεραν σε μέλη των φυλών τους καθώς και συνεργάτες, δωροκάρτες κοσμήματα και άλλα «κλοπιμαία» για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με διάφορα βίντεο που χρησιμοποιούσε η προσπάθεια της εκστρατείας Τραμπ να αμφισβητήσει την ψήφο της Νεβάδα.

Σε...  

 
ένα βίντεο μεγάλης διάρκειας , οι αξιωματούχοι της ινδικής αποικίας Reno-Sparks δείχνουν να προσφέρουν σε κλήρωση δωροκάρτες αξίας 25, 100, 250 και 500 dollar;ivn σε όσους μπορούν να αποδείξουν ότι ψήφισαν.

Άλλα δώρα για ψηφοφορία περιλαμβάνουν βραχιόλια, κολιέ, σκουλαρίκια, μπλουζάκια και μάσκες…

«Αν έρχεστε εδώ για να ψηφίσετε ή εάν έχετε ήδη ψηφίσει, η RSIC έχει μια κλήρωση», δήλωσε η εκπρόσωπος της RSIC Bethany Sam σε ένα από τα βίντεο.

Είπε επίσης, υπάρχουν «πολλά υπέροχα πράγματα για να σας ωθήσουν να βγείτε εδώ για να ψηφίσετε, πρόκληση να πάτε ,να έρθετε εδώ για να ψηφίσετε».

Στο ίδιο βίντεο, εμφανίζεται φορώντας μάσκα των Biden-Harris και μπροστά από το λεωφορείο καμπάνιας της καμπάνιας τους…


Οι άνθρωποι της εκστρατείας του Τραμπ αναμένεται να παρουσιάσει τα βίντεο σήμερα σε δικαστήριο του Carson City καθώς πιέζει την υπόθεσή της για να αμφισβητήσει αρκετές ψήφους και να ανατρέψει την εκλογή του Joe Biden.

Σε ένα ενημερωτικό έγγραφο σχετικά με την υπόθεση, η εκστρατεία αναφερόταν σε ένα «Σκάνδαλο για τις ψήφους των αμερικανών ιθαγενών».

«Ένας συγκλονιστικός αριθμός περιφερειών ανακάλυψαν ότι ομάδες που ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν τη φωνή της κοινότητας ιθαγενών της Αμερικής στις δημοσκοπήσεις έχουν εμπλακεί σε κατάφωρα παράνομη δωροδοκία και κίνητρα ψήφου με κάρτες μετρητών, κάρτες αερίου, ηλεκτρονικά και άλλα αντικείμενα. Αυτό το σκάνδαλο φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτο στη Νεβάδα. Οι αναρτήσεις στη σελίδα του προγράμματος Native Vote στο Facebook δείχνουν ότι παρόμοιες κληρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 15 τοπικές κοινότητες της Νεβάδα, με 116 ψηφοφόρους να λαμβάνουν 6.650 $ σε χρηματικά έπαθλα». Η RSIC δεν απάντησε σε email που ζητούσε σχόλιο επ’ αυτού…

Αλλά μία δικηγόρος για τους ιθαγενείς απέρριψε τις κατηγορίες στο NPR της Νεβάδα. «Νομίζω ότι αυτή η αγωγή είναι λίγο απερίσκεπτη», δήλωσε η Νάκλιν, Jacqueline De León, δικηγόρος προσωπικού για το Ταμείο Δικαιωμάτων των Αμερικανών ιθαγενών. «Είναι σαν απλώς να εκφράζεις δυσαρέσκεια στο πρόγραμμα Native Vote. Και αποδεικνύεται ότι πολλοί από τους ισχυρισμούς τους είναι αβάσιμοι. “

Πρόσθεσε ότι οι λοταρίες ήταν ανοιχτές σε όλους, αλλά τα βίντεο περιόρισαν την είσοδο σε ιθαγενείς Αμερικανούς και στους συνεργάτες ή τους υπαλλήλους τους.

Η ψήφος των αμερικανών ιθαγενών πιστώθηκε για την ώθηση του Μπάιντεν στη γραμμή νίκης σε ορισμένες πολιτείες όπως η Νεβάδα και η Αριζόνα.

Ο φιλελεύθερος σχολιαστής του CNN Van Jones είπε ζωντανά στον αέρα εκπομπής, «Η κοινότητα των Αμερικανών ιθαγενών έπαιξε τεράστιο ρόλο», προσθέτοντας πως : “είναι υπεύθυνοι για τη νίκη” …