Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

«ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ» Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΛΑΟΥ

 
 
 
Μια πρόταση τιμής

Πριν λίγες ημέρες η Πιερία αποχαιρέτησε με θλίψη την απώλεια του Θεόδωρου Διαμαντόπουλου, κορυφαίου παράγοντα του Ελληνικού αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα. Έφυγε από κοντά μας την πρώτη Δεκεμβρίου 2020.

Ο... 
 
 
 
εκλιπών ιδιαίτερα αγαπητός στην Πιερία και όχι μόνο, εκτιμήθηκε αλλά και έτυχε της αποδοχής και του σεβασμού, τόσο για την πραότητα του χαρακτήρα του, όσο και για την άοκνη και ανιδιοτελή του προσφορά στον κοινωνικό και αθλητικό ορίζοντα.

Με την ιδιότητα του προέδρου του Γυμναστικού Αγωνιστικού Συλλόγου «Ο Αρχέλαος» Κατερίνης, συνέβαλε στην ανάδειξη σημαντικών αθλητριών-αθλητών του τόπου μας αλλά και στην καταξίωση των ομαδικών αθλημάτων του συλλόγου. Παράλληλα από τη θέση του μέλους και αργότερα του πρόεδρου της Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας, φιλοξένησε στην Πιερία διεθνή, εθνικά και περιφερειακά πρωταθλήματα.

 

Στην μνήμη του αείμνηστου Θεόδωρο Διαμαντόπουλο οφείλουμε τον ανάλογο σεβασμό και έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της προσφοράς του.

Προτείνω στο Δήμο Κατερίνης, την τιμητική ονοματοδοσία της αίθουσας ενόργανης γυμναστικής του Αρχελάου, σε αίθουσα «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Και αυτό επειδή γνωρίζω προσωπικά τον αγώνα και την μεγάλη προσπάθεια του εκλιπόντα να αποκτήσει το τμήμα της ενόργανης γυμναστικής τον δικό του μόνιμο χώρο για προπονήσεις και τέλεση αθλητικών συναντήσεων, προβαίνω σε αυτή την πρόταση.

Ο Θεόδωρος Διαμαντόπουλος για να ολοκληρώσει το όραμά του εργάστηκε επίπονα με τους συνεργάτες του στη διοίκηση και το τμήμα ενόργανης του συλλόγου, έτσι ώστε η αίθουσα να καλλωπιστεί, να διαμορφωθεί και να εμπλουτιστεί με όλα τα απαραίτητα όργανα.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος προσέδωσε στην τελετή των εγκαινίων χαρακτήρα γιορτής, προσκαλώντας τους Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές της γυμναστικής, Βαρβάρα Φίλιου-ρυθμική, Ελευθέριο Πετρούνια-κρίκους, Βασίλειο Τσολακίδη-δίζυγο και Βλάση Μάρα-μονόζυγο. Προσκεκλημένοι επίσης οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτριος Ράπτης και Κωνσταντίνος Ράπτης.

Αδιαχώρητο στην τελετή των εγκαινίων με τις αθλήτριες και τους αθλητές του Αρχελάου, ενθουσιασμένους να απολαμβάνουν το γεγονός στις αγκαλιές των προσκεκλημένων ινδαλμάτων τους. Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και την οποία είχα την τιμή να παρουσιάσω.

Στο πρόσωπό του Θεόδωρου ζωγραφισμένη η χαρά και η ικανοποίηση για τη δικαίωση της προσπάθειας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες για την συμπαράσταση σε όσους τον υποστήριξαν, μεταξύ των οποίων στον τότε Δήμαρχο Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη και τον αντίστοιχο πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ, Θεόδωρο Παυλίδη. Αυτά για την ιστορία και μόνο.

Ολοκληρώνοντας. Επειδή οι άνθρωποι πεθαίνουν μόνο όταν λησμονούνται, θεωρώ ότι ο Δήμος Κατερίνης στον οποίο ανήκει το κτίριο που στεγάζει την αίθουσα ενόργανης γυμναστικής του Αρχελάου, δεν θα λησμονήσει τον Θεόδωρο Διαμαντόπουλο, θα αποδεχθεί την πρότασή μου και θα τον τιμήσει με αυτή τη συμβολική αλλά ουσιαστική και σεβάσμια κίνηση.

Γιατί ο χρόνος χρειάζεται τη θύμηση…

Σχόλιο-πρόταση: Περικλής Χατζηγιάννης