Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Θα περάσει κι αυτό ΠΙΕΡΙΑ…




Ελλάδα, θα περάσει κι αυτό.

Τι κι αν ο τόπος μας έχει αυτή τη θλιβερή «πρωτιά», σε ότι αφορά τα κρούσματα του θανάτου;

Δεν είναι ώρα συνάνθρωποι για «ταμείο» καθώς ο κίνδυνος από τα χτυπήματα του θανατηφόρου ιού, είναι έξω από την πόρτα μας.... 
  
είναι ώρα κάποιοι να ρίχνουν ευθύνες σε κάποιους άλλους, για το ποιος ή τι φταίει και η Πιερία παίζει στα κανάλια σαν ο 3ος τόπος σε κρούσματα εν Ελλάδι. Η ουσία είναι μια. Πως η Πιερία βάλλεται και συνάνθρωποι μας χάνουν το ύψιστο αγαθό της ζωής.

Ως πρόσωπο που ζει από την υγεία, σπούδασε την υγεία και οφείλει πολλά για την ύπαρξη του σ’ αυτή καθ’ αυτή την υγεία, θέλω να τονίσω πως το φάρμακο κατά του Covid 19 είναι ένα.

«Ψυχραιμία» τ’ όνομα του.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ κι όχι επίρριψη ευθυνών κατά πάντων και δια πάντων.

Δεν φταίτε ούτε εσείς που αρνείστε να φορέσετε τη μάσκα, που όμως πρέπει να τη φοράτε, ούτε οι άλλοι, οι φανατικοί, που σας την πέφτουν. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Η αλήθεια πάντα είναι η μέση.

Δεν πιστεύεις στη μάσκα, μα η κοινωνία τη θέλει, ή το κράτος σου την επιβάλλει; Έ, φόρεσε την – δεν πειράζει. Από μόνο του αυτό το μέτρο και μόνον για την προστασία των ομάδων υψίστου κινδύνου κι απ’ αυτή την ίδια την απλή γρίπη, η λύση βρίσκεται στο να έχεις αξεσουάρ – ασπίδα, την μάσκα. Φόρεσε την κι ας διαφωνείς κι ας μη σου αρέσει. Ακόμη και γι’ αυτό, αξίζει να τη φορέσεις. Και να προσέχεις.

Κι εσείς οι άλλοι. Δε χρειάζεται να ρίχνετε ευθύνες στους άλλους.

Ο καθένας από μας, να κοιτά τον εαυτό του. Να προστατεύει την οικογένεια του και τους ανθρώπους αμέσου κινδύνου (ηλικιωμένους, καρκινοπαθείς, υπερτασικούς, διαβητικούς κλπ κλπ). Να προστατεύει την κοινωνία.

«Ψυχραιμία», λέγεται το φάρμακο κατά του Covid 19 και των συνεπειών της πανδημίας, και ας παλέψουμε όλοι, λίγο ή πολύ να το περάσουμε.

Θα περάσει κι αυτό Ελλάδα.

Θα περάσει κι αυτό Πιερία.

Θα περάσει κι αυτό αγαπημένη μου πατρίδα, Κατερίνη.

Καλές γιορτές κι ας ζήσουμε εμείς και οι οικογένεια μας, με την ευχή να μην περάσει στην άλλη όχθη της ζωής που λέγεται …θάνατος, καμία ζωή.

«Ψυχραιμία», λέγεται το φάρμακο κατά του Covid 19 και της πανδημίας.

Θα περάσει κι αυτό ΠΙΕΡΙΑ…

Ελλάδα, θα περάσει κι αυτό.

Στέφανος Γ. Μπιτόπουλος
«”υπηρέτης” υγείας και λαού»