Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Ρεβίθια με σπανάκι - Ένα πιάτο όλο υγεία


Υλικά για 4 άτομα 


  • 1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
  • ½ κιλό ρεβίθια
  • ½ λεμόνι 

 

  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

  1. Πρώτα απ’ όλα έχετε μουλιάσει τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ρεβίθια για 45 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
  5. Ζεματίζετε το σπανάκι και στρώνετε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
  6. Στραγγίζετε τα ρεβίθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
  7. Προσθέτετε το ζωμό των ρεβιθιών και τ’ αφήνετε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.