Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
- ½ κιλό ρεβίθια
- ½ λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πρώτα απ’ όλα έχετε μουλιάσει τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
- Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ρεβίθια για 45 λεπτά περίπου.
- Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά.
- Ζεματίζετε το σπανάκι και στρώνετε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
- Στραγγίζετε τα ρεβίθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
- Προσθέτετε το ζωμό των ρεβιθιών και τ’ αφήνετε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.