Υλικά
- 1 φύλλο κουρού
- 85 γρ. αλατισμένο βούτυρο
- 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1/2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300ml γάλα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 2 μεσαιά αβγά
- 4 κρόκοι αβγών, χτυπημένοι με τα άλλα αβγά
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 κ. γλ. μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε το φύλλο κουρού σε ένα ταψί με τις άκρες να προεξέχουν λίγο.
- Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα πράσα.
- Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20- 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 4 λεπτά.
- Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά, με το τριμμένο τυρί και τη μουστάρδα και προσθέστε το μείγμα στα πράσα.
- Απλώστε το μείγμα πάνω στο φύλλο κουρού και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.