Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Τάρτα με πράσο και γραβιέρα - Νόστιμη πρόταση για όλες τις ώρες

 


Υλικά 

  • 1 φύλλο κουρού
  • 85 γρ. αλατισμένο βούτυρο
  • 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες  


 

  • 1/2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300ml γάλα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 2 μεσαιά αβγά
  • 4 κρόκοι αβγών, χτυπημένοι με τα άλλα αβγά
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στρώστε το φύλλο κουρού σε ένα ταψί με τις άκρες να προεξέχουν λίγο.
  2. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα πράσα.
  3. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20- 25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  5. Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 4 λεπτά.
  6. Προσθέστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  7. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά, με το τριμμένο τυρί και τη μουστάρδα και προσθέστε το μείγμα στα πράσα.
  8. Απλώστε το μείγμα πάνω στο φύλλο κουρού και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.