Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Ο κορονοϊός έφερε κέρδη-''μαμούθ'' στους λεφτάδες - Πίνακας



  Οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έχουν κερδίσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από την έναρξη της πανδημίας

Οι... 
 
 
 
Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι δεν έχουν απλώς...ανοσία στην πανδημία, αλλά έχουν αναπτυχθεί εν μέσω αυτής, αυξάνοντας δραστικά τον συλλογικό τους πλούτο. Μια ανάλυση του Chuck Collins στο Ινστιτούτο Μελετών Πολιτικής διαπίστωσε ότι οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι έχουν αυξήσει τον κουμπαρά τους κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, δηλαδή περισσότερο από 34%.

Αυτό δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, όταν οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι με βάση την λίστα του Forbes χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αντισταθμίσουν τις απώλειές τους από τη Μεγάλη Ύφεση. Τα ευρήματα του Collins επισημαίνουν μια αύξηση πλούτου από μόλις 650 άτομα που, όπως σημειώνει ο Niall McCarthy της Statista, φαίνεται ανήθικο σε μια εποχή που σχεδόν 7 εκατομμύρια Αμερικανοί κινδυνεύουν από έξωση όταν λήξουν τα μορατόριουμ στο τέλος του έτους.

Υπήρχαν πολλά εντυπωσιακά οικονομικά οφέλη μεταξύ των αξιοσημείωτων δισεκατομμυριούχων, με τον Jeff Bezos να αυξάνει την περιουσία του κατά 69,4 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 17 Μαρτίου και 24 Νοεμβρίου. Το αφεντικό της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη έχει περιουσία τώρα 182,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το πιο εντυπωσιακό κέρδος στη λίστα καταγράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της SpaceX Elon Musk, ο οποίος έχει δει την εκτίναξη. Στην παραπάνω περίοδο, σημείωσε άνοδο 414%, ανεβαίνοντας από "μόλις" 24,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 126,2 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο μετά τον Μπέζος.

Δείτε τον πίνακα:

GALLERY