Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ: "ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ"... ΚΑΙ Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ



  
    Η Δημοτική Αρχή με τη χθεσινή ανακοίνωση της (ΕΔΩ) δηλώνει πως δεν αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει σε τεκμηριωμένες και πλήρως στοιχειοθετημένες δημοσιογραφικές έρευνες που αφορούν σημαντικά ζητήματα του Δήμου.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση κατηγορεί πως υπάρχει εκτεταμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Το ακούσαμε και αυτό...
 
προφανώς για τον κ. Κουκοδήμο το Διαύγεια είναι συκοφαντικό.

Μία ακόμα "πολιτική γκάφα" ήρθε να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα.

Καταφανέστατα η διοίκηση του Δήμου βρίσκεται "παγιδευμένη" στις ίδιες τις επιλογές της.

Επειδή, όμως, εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο των επιχειρημάτων ... ρωτάμε τον κ. Κουκοδήμο, πού έγκεινται, κατ' αυτόν, οι ψευδείς ειδήσεις;

Μήπως:

1) Δεν χάσατε από ανικανότητα 2.000.000€ από το πρόγραμμα ληξιπροθέσμων (δυστυχώς κ Κουκοδήμο το βεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος σας κ. Μορφακίδης σε σχετική ανακοίνωση 11/12/2020).

2) Μήπως κ. Δήμαρχε η απευθείας ανάθεση 62.000 ευρώ για τα σάντουιτς του μουσικού σχολείου στη μητέρα του αντιδημάρχου σας είναι ψέμα; (Δυστυχώς κ. Κουκοδήμο το βεβαιώνει η σχετική σύμβαση).

3) Οι δαπάνες για 65.000€ για 5 χριστουγεννιάτικα στολίδια με την τοποθέτηση τους από τα "Δημοτικά Πάρκινγκ Α.Ε.", είναι ψέμα και αυτό; (Δυστυχώς κ. Κουκοδήμο το βεβαιώνει το Διαύγεια και αυτό).

4) Είναι ψέμα κ. Δήμαρχε ότι το κτήριο που μεταφέρατε την Δημοτική Αστυνομία είναι στατικά ακατάλληλο; (Δυστυχώς κ. Κουκοδήμο το βεβαιώνει η στατική μελέτη, που έχει εκπονήσει ο Δήμος το 2007........αριθμό. πρωτ.20109/18-05-2007 σύμβασης για εκπόνηση της σχετικής μελέτης).

5) Είναι ψέμα κ. Κουκοδήμο ότι παραβιάσετε τους όρους της διακήρυξης, σχετικά με την συσκευασία, στη διανομή των τροφίμων/ παραγ.2.4, από το πρόγραμμα (ΤΕΒΑ); (Δυστυχώς κ. Κουκοδήμο το βεβαιώνουν οι σχετικές φωτογραφίες που εσείς δημοσιοποιήσατε, καθώς και πολλοί μάρτυρες).

6) Όσον αφορά το νέο ΚΕΠ, αναφερθήκαμε σε έγκυρες πληροφορίες και απευθύναμε δημοσιογραφικά ερωτήματα, ως είχαμε υποχρέωση ... αναμένοντας ακόμα την διάψευση σας.

Λυπούμαστε πραγματικά για την εικόνα που παρουσιάζει η σημερινή διοίκηση του Δήμου, μόλις 15 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της. Επιλέγει το δρόμο της σύγκρουσης, όπου αντί του δημοκρατικού διαλόγου και της δημόσιας λογοδοσίας των πεπραγμένων της, στρέφεται απειλητικά σε όποια αδέσμευτη φωνή ασκεί δημοκρατικό έλεγχο. Ολοφάνερα ο δρόμος που έχει επιλέξει η δημοτική αρχή προδίδει πανικό και απόλυτη ανυπαρξία απαντήσεων.

Τέλος, εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε με αξιοπιστία, τεκμηρίωση και απόλυτη στοιχειοθέτηση την κριτική μας ... και για τα καλά και για τα κακά.

Υ/Γ 1. κ. Κουκοδήμο, επειδή οι δημότες του Δήμου Κατερίνης δεν είναι "λωτοφάγοι", αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορεί να είναι συκοφαντικές όλες αυτές οι αναφορές για συγκεκριμένα ζητήματα, που εδώ και τόσες μέρες δεν τολμάτε να τις διαψεύσετε επίσημα.

Υ/Γ 2. Αλήθεια κ. Νταντάμη, σας εκφράζει η τακτική του Δημάρχου να προσπαθεί να φιμώσει, στοχοποιώντας ένα blog, επειδή κάνει τεκμηριωμένες δημοσιογραφικές έρευνες; Αυτό δεν θίγει τη δημοκρατική σας ευαισθησία για πλουραλισμό και και ελευθερία λόγου;

Υ/Γ 3. Μετά από τόσες αποκαλύψεις και δημοσιεύματα προξενεί μεγάλη εντύπωση η σιωπή και η απουσία της αντιπολίτευσης. Αλήθεια, ποιος είναι ο ρόλος τους και ο θεσμικός τους σκοπός;

Τους καλούμε να πάρουν άμεσα θέση τόσο για όλα τα ζητήματα που φέραμε στο φως της δημοσιότητας, όσο και για την στοχοποίηση που δέχεται το blog ΛΕΥΤΕΡΙΑ από τον Δήμαρχο.

Υ/Γ 4. Επειδή κ. Κουκοδήμο πολύς λόγος γίνεται για διασπορά ψευδών ειδήσεων, οσονούπω (αμέσως μετά τα Χριστούγεννα) θα δημοσιοποιηθεί η στατική μελέτη που αφορά το ακατάλληλο κτίριο, όπου μεταφέρατε την Δημοτική Αστυνομία και θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα.
  
ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ!