Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) – ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ (Γ.ΤΣΙΑΛΟΣ-Ν.ΚΑΤΑΝΑΣ)



Πρόσφατα έγινε η διανομή τροφίμων καθώς και άλλων προϊόντων του προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» στους δικαιούχους των Δήμων Πύδνας – Κολιδνρού και Δίου – Ολύμπου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί από Δευτέρα 21/12 έως και Πέμπτη 24/12/2020 στο χώρο της εμποροπανήγυρης στο Δήμο Κατερίνης.

Σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης (2.4 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ) «Συσκευασία»:

 

Τα τρόφιμα θα διατίθενται σε κλειστούς και σφραγισμένους περιέκτες, που πρέπει να είναι κατάλληλοι για επαφή με τρόφιμα, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΚ) αρ. 1935/2004 καθώς και το Ν. 2939/2001, όπως ισχύουν.

Τα προϊόντα, ανά Πακέτο, θα τοποθετούνται από τον ανάδοχο σε χάρτινο ανθεκτικό κιβώτιο, κατάλληλου βάρους και αντοχής για παλετοποίηση, τα οποία θα αποτελούν το προσωπικό «καλάθι» του ωφελούμενου.

Η συσκευασία θα πρέπει να είναι ακέραια (χωρίς χτυπήματα, φθορές και παραμορφώσεις), να μην εμφανίζει διαρροές και να είναι εφοδιασμένη με σύστημα ανοίγματος που καταστρέφεται μετά την πρώτη χρήση του.

Επισημαίνεται ότι τόσο στην πρωτογενή όσο και στη δευτερογενή συσκευασία των προϊόντων θα πρέπει να τίθεται η επικοινωνιακή ταυτότητα του προγράμματος, δηλαδή κατ’ ελάχιστον το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο λογότυπος «ΤΕΒΑ / FEAD - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ», καθώς και η ένδειξη «ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ».

Σε φωτογραφίες που ανέβασαν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης, κ.κ. Γεώργιος Τσιαλός και Νικόλαος Κατανάς κατά την πρώτη διανομή στους δικαιούχους των Δήμων Πύδνας – Κολιδνρού και Δίου – Ολύμπου φαίνεται καθαρά να μην τηρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις της Διακήρυξης.

Αντί για

«κλειστούς και σφραγισμένους περιέκτες» με τα προϊόντα, ανά Πακέτο, σε χάρτινο ανθεκτικό κιβώτιο, κατάλληλου βάρους και αντοχής για παλετοποίηση, τα οποία θα αποτελούν το προσωπικό «καλάθι» του ωφελούμενου,» δόθηκαν απλές σακούλες που συσκευάζονται εκείνη τη στιγμή, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής.

Σημειωτέων:

Το κόστος πακετοποίησης το οποίο βάση Διακήρυξης πληρώθηκε ή θα πληρωθεί στην Ανάδοχο εταιρεία, χωρίς όμως αυτή να τηρεί τις δεσμεύσεις της, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες. 



Ύστερα από τα παραπάνω και μετά την θέαση των φωτογραφιών, που αποτελούν αψευδή μαρτυρία της παραποίησης των όρων της διακήρυξης, καλούνται οι κ.κ. Γεώργιος Τσιαλός και Νικόλαος Κατανάς να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις στα εξής ερωτήματα:

1) Για ποιο λόγο διανέμονται τα τρόφιμα, αντί σε χάρτινο ανθεκτικό κιβώτιο σε κοινές σακούλες;

2) Ο ανάδοχος έχει πληρωθεί ή πρόκειται να πληρωθεί για τα εν λόγω χάρτινα ανθεκτικά κιβώτια, τα οποία σημειωτέων αποτελούν και συμβατική του υποχρέωση την οποία δεν εκπληρώνει;

3) Θεωρείτε πώς με την παραβίαση των προδιαγραφών συσκευασίας δεν προκύπτουν ζητήματα προστασίας και υγιεινής των ωφελουμένων;

Ο κ. Κατανάς μάλιστα σε πρόσφατη ανάρτηση του στο facebook αυτοσυγχαίρεται για την απόλυτη επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ γνωρίζει πως έχουν παραβιαστεί οι όροι της διακήρυξης, με τις όποιες πιθανές παρενέργειες σε μια ευαίσθητη περίοδο εν μέσω πανδημίας.
 


Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις σας!!!

Οι δικαιούχοι πρέπει να παραλάβουν τα εξής προϊόντα βάση πάντα της Διακήρυξης:



ΟΜΑΔΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ!