Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Η Ορκωμοσία του Πρόεδρου των ΗΠΑ και η θλιβερή ελληνική πραγματικότητα

  
 
Η Ορκωμοσία ενός Προέδρου των Η.Π.Α. σίγουρα είναι ένα σημαντικό γεγονός για ολόκληρο τον πλανήτη, ιδιαίτερα όταν η Προεδρία «αλλάζει χέρια» όπως έγινε τώρα. Σίγουρα υπάρχει κάλυψη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά αυτή την φορά κάποιοι ίσως άγγιξαν τα όρια της φαιδρότητας. 
 
Το...  

 
αφιέρωμα γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού (Σκάι) στην Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των Η.Π.Α. Biden άρχισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου των Η.Π.Α. και κάπου αναρωτηθήκαμε αν γίναμε μία από τις Πολιτείες τους. Στις μεταξύ τους συζητήσεις κάποιοι παρουσιαστές δήλωσαν ότι μετρούσαν τις ημέρες μέχρι να φύγει ο απερχόμενος Πρόεδρος Donald Trump μία-μία «σαν φαντάροι». Εντάξει τόση μανία και προπαγάνδα για ένα ζήτημα που δεν μας αφορά άμεσα δεν καταλαβαίνουμε που αποσκοπεί. 
 
Στην συνέχεια φιλοξενήθηκαν οι απαραίτητοι καλεσμένοι, καθηγητές, αναλυτές, πολιτικοί ως σχολιαστές. 
 
Ο καθηγητής και οι «βλάχοι» 
 
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου προς γνωστό καθηγητή γιατί ο Trump αποκόμισε τόσο μεγάλο αριθμό ψήφων, περίπου 75.000.000, αφού δεν τα πήγε και τόσο, καλά, η απάντηση ήταν αφοπλιστική. Τον ψήφισαν οι «βλάχοι» είπε ο καθηγητής. Στην επόμενη ερώτηση γιατί αφού οικονομικά ευνοήθηκαν οι ήδη έχοντες γιατί τον ψήφισαν οι μη έχοντες «βλάχοι»; Και εδώ η απάντηση ήταν αφοπλιστική. Γιατί παρά το ότι δεν ευνοούνται είναι «κολλημένοι» σε αυτά που πιστεύουν. 
 
Φυσικά, εκ των υστέρων βέβαια, αναφέρθηκε στην εκπομπή ότι η Προεδρία Trump τα πήγε καλά στην οικονομία και πως αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός ήταν πολύ πιθανόν να κέρδιζε τις εκλογές.
 
 Επίσης πως με την τακτική του της προσωπικής επαφής με τον Πρόεδρο Πούτιν διέλυσε τον ISIS ο οποίος, σύμφωνα με τους αναλυτές, γιγαντώθηκε λόγω των πρακτικών του Ομπάμα. 
 
Η επιχείρηση επαναπροσεταιρισμού της Τουρκίας και οι κίνδυνοι για εμάς 
 
Και φτάνουμε σε αυτά που μας ενδιαφέρουν, δηλαδή στο πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις Η.Π.Α.-Τουρκίας και πόσο αυτό θα μας επηρεάσει. 
 
Πριν ακόμη γίνουν οι αμερικανικές εκλογές, ακούγαμε κατά κόρον ότι οι Τούρκοι και ο Ερντογάν φοβούνται τον Biden και τα πράγματα θα είναι δύσκολα γι’ αυτούς.
 
 Από την στιγμή που φάνηκε ότι η Προεδρία των Η.Π.Α. θα «αλλάξει χέρια» οι ίδιοι αναλυτές άρχισαν να «στρογγυλεύουν» την θέση τους επί του συγκεκριμένου ζητήματος. 
 
Τώρα είμαστε στο ότι σίγουρα οι Η.Π.Α. θα προσπαθήσουν να φέρουν πίσω στο ΝΑΤΟ την Τουρκία και να την αποσπάσουν από την επιρροή της Ρωσίας. Ήδη ο Ερντογάν πρότεινε αμερικανικό έλεγχο στους S-400.
 
elkosmos.gr