Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Βραστά αυγά τυλιγμένα σε κιμά λουκάνικου - Πρωτότυπη συνταγή που σίγουρα θα σας ξετρελάνει


Υλικά 


  • 7 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κιλό αλεσμένο λουκάνικο
  • 1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 


 

  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι
  • Τριμμένη φρυγανιά
  • Λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράστε τα 5 αυγά για πέντε λεπτά.

Βήμα 2
Απομακρύνετε από το ζεστό νερό και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με νερό και πάγο για να κρυώσουν.

Βήμα 3
Τοποθετήστε τον κιμά λουκάνικου σε ένα μπολ και ανακατέψτε με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4
Πλάστε τον κιμά σε μπιφτέκια και τυλίξτε τα αυγά.

Βήμα 5
Χτυπήστε τα υπόλοιπα 2 αυγά σε ένα μπολ και τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά και το αλεύρι σε διαφορετικά πιάτα.

Βήμα 6
Περάστε τα τυλιγμένα με τον κιμά λουκάνικου αυγά από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

Βήμα 7
Επαναλάβετε για κάθε αυγό.

Βήμα 8
Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίστε το κάθε αυγό για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Βήμα 9
Τοποθετήστε τα τηγανητά αυγά σε ένα ταψί και ψήστε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.