Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Στην Ουχάν γιορτάζουν με γεμάτα κλαμπ: Ζουν χωρίς μάσκες και περιορισμούς

 

Η κινεζική Ουχάν που ήταν το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊό έχει αφήσει πίσω της τα lockdown και πλέον οι νέοι γεμίζουν τα κλαμπ της πόλης.


Την ώρα που ... 


 

ο υπόλοιπος κόσμος μένει κλεισμένος στο σπίτι του, εξαιτίας των lockdown που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις εδώ και έναν χρόνο στην Ουχάν... κάνουν ζωάρα.

Την παραπάνω αντίθεση, απεικονίζουν με γλαφυρότητα φωτογραφίες από τη μεγαλούπολη της επαρχίας Χουμπέι, στην Κεντρική Κίνα, τραβηγμένες στις 21 και 22 Ιανουαρίου και οι οποίες δείχνουν τους κατοίκους να ζουν χωρίς περιορισμούς την καθημερινότητά τους.

Μάλιστα, το βράδυ, οι νέοι κυκλοφορούν και γεμίζουν μπαρ και κλαμπ, με ελάχιστους εξ αυτών να φορούν μάσκες ή να κρατούν αποστάσεις, κάτι που μοιάζει αδύνατο ακόμα και να το φανταστεί κανείς σε πολλές άλλες χώρες.

Η Κίνα κυκλοφορεί ακόμη και μια υποστηριζόμενη από την κυβέρνηση ταινία, η οποία επαινεί την Ουχάν, λίγο πριν από την επέτειο ενός έτους από την επιβολή του ολικού lockdown, διάρκειας 76 ημερών, το οποίο επιβλήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 2020 για να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας.

Εκτός των συνόρων της χώρας, πάντως, συσσωρεύονται διαρκώς νέα στοιχεία ότι η Κίνα συγκάλυψε την αρχική εξάπλωση του κορωνοϊού - επιτρέποντας στο ξέσπασμα να εξελιχθεί σε πανδημία, η οποία δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον υπόλοιπο κόσμο.