Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Πώς να δημιουργήσετε ένα σπίτι που θα σας εξασφαλίζει ευεξία!


   
Η ευτυχία ξεκινά από το σπίτι, γι αυτό οι ειδικοί του designdrops θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το δικό σας προσωπικό καταφύγιο!

 
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΥΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ!



Layering

Στο σαλόνι περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρας και υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας, γι αυτό πρέπει να είναι ένας χώρος που θα μας προκαλεί ηρεμία και ευχάριστα συναισθήματα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζουν οι υφές. Απαλύνετε τις καθαρές γραμμές, τοποθετώντας διαφορετικές υφές στο σαλόνι σας. Ανταλλάξτε συνθετικά, τεχνητά και γυαλιστερά υφάσματα με φυσικά υλικά, όπως ψάθα, γιούτα, σιζάλ, ραττάν, οργανικό βαμβάκι και λινό. Τι κι αν ο καιρός είναι κρύος έξω; Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνετο από ένα σαλόνι με ζεστές υφές, όπως χοντρά chenille ριχτάρια, πλεκτές κουβέρτες καναπέ, shaggy χαλιά και διακοσμητικά μαξιλάρια με οικολογική γούνα, όπου μπορείτε να βυθιστείτε και να απολαύσετε το «χάδι» τους. Έτσι, προσπαθήστε να προσθέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες υφές, για να δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον μείγμα σχεδίων και χρωμάτων, που θα διεγείρει τις αισθήσεις και θα σας προκαλεί ένα μοναδικό συναίσθημα άνεσης και ξεκούρασης.



Ζεστά και χαλαρωτικά αρώματα!

Η μυρωδιά του μαγειρεμένου φαγητού, της κλεισούρας και του στάσιμου αέρα δεν είναι κάτι που θα κάνει το σπίτι σας άνετο. Σύμφωνα με έρευνες οι μυρωδιές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την συναισθηματική νοημοσύνη του ανθρώπου, γι αυτό εξασφαλίστε στο χώρο σας ευχάριστες μυρωδιές. Βεβαιωθείτε ότι αερίζετε συχνά το σπίτι και στη συνέχεια ανάψτε ένα αρωματικό κερί ή τοποθετήστε αρωματικά χώρου με εκλεπτυσμένα αρώματα. Δημιουργήστε την αίσθηση ευεξίας που νιώθετε στο σπα, με χαλαρωτικά αρώματα, όπως η λεβάντα, η βανίλια, η κανέλα και το λεμονόχορτο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μία πιο αρρενωπή ατμόσφαιρα με ξυλώδη και καπνιστά αρώματα, όπως κεχριμπάρι και πατσουλί. Τα αρώματα, και ειδικά τα αρωματικά κεριά, έχουν ισχυρή επιρροή στη διάθεσή μας και μπορούν να δημιουργήσουν αποτελεσματικά μια αίσθηση ηρεμίας και ευεξίας στο ένα χώρο.



Συναισθηματικό δέσιμο με το σπίτι!

Νιώθουμε σαν στο σπίτι μας όταν μας περιβάλλουν αντικείμενα που αγαπάμε. Αυτά μπορεί να είναι φυτά και λουλούδια για μερικούς ή πίνακες και διακοσμητικά αντικείμενα για κάποιους άλλους. Δώστε ένα βαθύτερο νόημα στον χώρο σας με τα αντικείμενα που αγαπάτε, που μπορούν να φέρουν αναμνήσεις από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, από ένα μέρος που ταξιδέψατε ή απλά καθαρή ευτυχία και ικανοποίηση από κάτι που αποκτήσατε μέσω σκληρής δουλειάς. Χρησιμοποιώντας προσεκτικά αυτά τα αντικείμενα για να διακοσμήσετε το χώρο σας, θα περιτριγυριστείτε από αξεσουάρ που σας προσφέρουν άνεση και σας ξυπνούν ευχάριστα συναισθήματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΥΕΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ!

Όλο και περισσότερο, το λεγόμενο «self-care» και η ευεξία γίνονται ουσιαστικό μέρος της καθημερινής μας ζωής, με βασική εστίαση στην ξεκούραση και στη χαλάρωση, λόγω των έντονων ρυθμών της ζωής. Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ηρεμία και ευεξία στον εαυτό σας είναι να εστιάσετε στη διακόσμηση του χώρου όπου περνάτε τις πρώτες αλλά και τις τελευταίες στιγμές της ημέρας, δηλαδή του υπνοδωματίου.



Τάξη και καθαριότητα!

Διατηρήστε το υπνοδωμάτιό σας τακτοποιημένο και οργανωμένο! Φροντίστε ώστε τα κλινοσκεπάσματα να είναι πάντα καθαρά και να αερίζετε τον χώρο όσο πιο συχνά γίνεται. Οργανώστε τα ρούχα σας και τα προσωπικά σας αντικείμενα με μεγάλες ντουλάπες, κομοδίνα και συρταριέρες. Μην ξεχάσετε! Για να είναι τα πάντα σε τάξη είναι απαραίτητη η ύπαρξη αποθηκευτικών καλαθιών ή κουτιών στο χώρο, για να οργανώσετε τα μικροαντικείμενά σας και να μην αναστατώνεστε κάθε φορά ψάχνοντάς τα.



Έμφαση στα χρώματα και στις υφές!

Για να αισθάνεστε την απόλυτη άνεση και να σας διακατέχει ένα μοναδικό αίσθημα ευεξίας όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι σας πρέπει τα κλινοσκεπάσματα σας να είναι αφράτα, απαλά και απολαυστικά! Βαμβακερά ή σατέν σεντόνια, βελουτέ κουβέρτες ή ακόμα και ένα κουβερτοπάπλωμα με οικολογική γούνα είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεστε! Όσο για τις αποχρώσεις τους, προτείνουμε εκείνες που διεγείρουν τις αισθήσεις, όπως είναι αυτές του μοβ, του μπλε, του γκρι και του ροζ.

Τέλος, όσον αφορά τα χαλιά και τις κουρτίνες, προτιμήστε φωτεινά και γήινα χρώματα που θα κάνουν το χώρο πιο ευχάριστο και θα αποτελέσουν έναν όμορφο καμβά ανάδειξης της υπόλοιπης διακόσμησης.



Δώστε έμφαση σε σημεία!

Για να μην επικρατήσει η μονοτονία στο υπνοδωμάτιο, μπορείτε να δώσετε έμφαση στα αγαπημένα σας σημεία μέσω του φωτισμού ή των διακοσμητικών. Επιλέξτε απλίκες διπλής κατεύθυνσης και τοποθετήστε τις δίπλα από το κρεβάτι. Θα εξασφαλίσουν ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο χώρο αλλά και πρακτικότητα σε εσάς! Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα εντυπωσιακό κάδρο επάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού ή να στολίσετε τα έπιπλά σας με διακοσμητικά εμπνευσμένα από την Ανατολή, όπως αγαλματίδια του Βούδα, ελέφαντες κ.α.

Τέλος, μπορείτε απογειώσετε αυτό το μοναδικό αίσθημα ευεξίας στο χώρο, εξασφαλίζοντας χαλαρωτική ατμόσφαιρά και αρώματα με κεριά, αρωματικά χώρου και σπρέι κλινοσκεπασμάτων. Τα αρώματα της λεβάντας, της ορχιδέας και του τριαντάφυλλου είναι καταπραϋντικά, αποπνέουν έναν ερωτισμό και είναι αρκετά διακριτικά ώστε να μην σας ενοχλούν κατά τη διάρκεια του ύπνου.