Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Πρόταση για τη «Νίκη της Σαμοθράκης» ως το νέο λογότυπο της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης



«Θα συμβολίζει τα ιδανικά που πρεσβεύει η φτερωτή θεά, μαζί με την εκστρατεία για την επιστροφή της» 

    Να αποτελέσει η «Νίκη της Σαμοθράκης» το νέο λογότυπο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προτείνει ο... 
 
 
αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και για το λόγο αυτό αναμένεται προσεχώς να ξεκινήσει διεθνής διαγωνισμός για το σχεδιασμό του.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «πρότεινα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η «Νίκη της Σαμοθράκης» να αντικαταστήσει το υπάρχον λογότυπο της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης (σ.σ. το οποίο είναι ένα ακροκέραμο), αναδεικνύοντας και ενισχύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας. Αποφασίσθηκε να προηγηθεί διαβούλευση με προτάσεις και εφόσον επιλεγεί η «Νίκη», θα ακολουθήσει διεθνής διαγωνισμός για νέο λογότυπο, που δεν θα σχετίζεται με κανένα από τα υπάρχοντα, αλλά θα συμβολίζει τις υψηλές αξίες, τις ιδέες και τα ιδανικά που πρεσβεύει η «φτερωτή Θεά», μαζί με μια νέα συλλογική εκστρατεία για να επιστρέψει, εκεί που ανήκει, στη Σαμοθράκη!»

Θυμίζουμε ότι ένα πιστό αντίγραφο του επιβλητικού μαρμάρινου αγάλματος, που από το 1884 διαχέει το φως του ελληνικού πολιτισμού ανά την υφήλιο ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου, δέσποζε από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου στην παραλιακή λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου λίγους μήνες αργότερα να μεταφερθεί στη «γενέτειρά» της, το νησί της Σαμοθράκης. Παράλληλα συνεχίζονται οι πολύχρονες προσπάθειες για την επιστροφή του αγάλματος στη χώρα μας, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι.