Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/ 2 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλ. τσαγιού κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 4 μεγάλα αβγά
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψει τοποθετήστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το αλάτι
- Σοτάρετε για περίπου 6 λεπτά και ανακατέψτε μετά από τα πρώτα 3 λεπτά.
- Συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 6 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σκόρδο στο τελευταίο λεπτό μαγειρέματος, ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.
- Προσθέστε τα μυρωδικά και το πιπέρι και αφαιρέστε τις πατάτες από το τηγάνι.
- Ρίξτε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και προσθέστε τα αβγά.
- Μαγειρέψτε για 2 λεπτά περίπου και σερβίρετε προσεκτικά πάνω από τις πατάτες.