Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Ό, τι εγκαλούνταν ως γραφικό περίπου 1 χρόνο πριν, για έλεγχο των προσωπικών μας δεδομένων, τώρα ακούγεται από επίσημα χείλη…


Από το facebook του Δημήτρης Γκίκας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη έχει προκύψει σχετικά με τα περίφημα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Η Πρόεδρος της Κομισιόν κ. φον ντερ Λάιεν, όπως αναφέρει η εφ. Καθημερινή σήμερα, είπε ότι... 


 

 

οι δύο αμερικανικοί κολοσσοί Apple και Google έχουν ήδη προσεγγίσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να αναλάβουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία (εννοεί την έκδοση αυτών των πιστοποιητικών) και ανέδειξε πόσο προβληματικό θα ήταν τα προσωπικά υγειονομικά δεδομένα των Ευρωπαίων να δοθούν στις εταιρείες αυτές. 

 

Δρ. Δημήτρης Γκίκας

Είναι ενδιαφέρον το παραπάνω γεγονός, καθώς εδώ και περίπου ένα χρόνο είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις από πάρα πολλούς σχετικά με τον τρόπο που κινούνται, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, μεγάλες εταιρείες για να δημιουργήσουν συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου των προσωπικών δεδομένων των ανθρώπων σε παγκόσμια κλίμακα, με το πρόσχημα ότι αυτό θα συντελούσε στην αποτελεσματικότερη υγειονομική περίθαλψη.

Είναι, μάλιστα ακόμα πιο ενδιαφέρον το γεγονός ότι πίσω από τέτοιες προσπάθειες αναφερόταν ότι βρισκόταν και το Ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς, μια αναφορά που, να θυμίσω, είχε εγκαλέσει ως ψευδής είδηση το ίδιο το Hellenix Hoaxes, αποκαλώντας το κατ’ ουσίαν γραφικότητα. Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα του Μπιλ Γκέιτς κατέχει ισχυρό πακέτο μετοχών της Apple – της ίδιας εταιρείας που σήμερα η κ. Πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να επιθυμεί διακαώς να μην περάσουν στα χέρια της τα προσωπικά υγειονομικά δεδομένα των Ευρωπαίων πολιτών.

Τελικά, η κ. Πρόεδρος της Κομισιόν πιστεύει ότι ο Μπιλ Γκέιτς θέλει να αποκτήσει πρόσβαση ακόμα και στα προσωπικά υγειονομικά δεδομένα της Κας Σούλας από το Αιγάλεω (θα θυμάστε το σχετικό meme που είχε βγει για να διακωμωδήσει όσους πίστευαν ότι ο Μπιλ Γκέιτς ήθελε να ελέγξει όλον τον πλανήτη).

Ενδιαφέρον. Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως ό, τι εγκαλούνταν ως γραφικό περίπου 1 χρόνο πριν, τώρα ακούγεται από επίσημα χείλη…

* Ο Δρ Δημήτριος Γκίκας είναι Εκπαιδευτικός Β/θμιας και Γ/θμιας εκπαίδευσης με σπουδές στη Θεολογία, τη Φιλολογία, τη Φιλοσοφία και την Ιστορία της Τέχνης.
Είναι διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας της Τέχνης του Ιονίου Πανεπιστημίου.