Το ξύλο κοπής υπάρχει σε κάθε κουζίνα, καθώς το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση σχεδόν σε οτιδήποτε και αν φτιάξουμε.
Οι...
ειδικοί επιμένουν πως χρειάζεσαι δύο επιφάνειες, μία για το ωμό κρέας και μία για όλα τα άλλα.
Το κρέας απελευθερώνει αίμα όταν κόβεται, κάτι που δεν θέλουμε στα φρούτα και τα λαχανικά μας. Η διασταυρούμενη μόλυνση, όπως ονομάζεται η μεταφορά επιβλαβών βακτηρίων από τρόφιμα σε άλλα τρόφιμα, είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών.
Και οι σανίδες κοπής έχουν ενοχοποιηθεί περισσότερο από καθετί άλλο στην κουζίνα ως ο Νο 1 παράγοντας της διασταυρούμενης μόλυνσης.
Καλό είναι μάλιστα οι δύο επιφάνειες κοπής να έχουν άλλο χρώμα, ώστε να μη γίνονται τραγικά λάθη…