Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Ταξίδι στο χρόνο μέσα από το πιο γραφικό σημείο των Χανίων - Ένα σοκάκι κόσμημα για την Παλιά Πόλη


   
Για τους περισσότερους επισκέπτες της Κρήτης η Παλιά Πόλη των Χανίων αποτελεί την ομορφότερη γωνιά του νησιού. Γνωστή και ως «Βενετία» της Ανατολής, δεν είναι τυχαίο που θεωρείται και μια από τις ομορφότερες πόλεις ολόκληρης της Μεσογείου.

Πραγματικό κόσμημα για... 

 
την πόλη των Χανίων, πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά σημεία της, το οποίο ταξιδεύει στο χρόνο. Μια βόλτα στα λαβυρινθώδη γραφικά σοκάκια της είναι αρκετή για να ανακαλύψει κανείς του λόγου το αληθές και μόνος του.






Στο βορειοδυτικό τμήμα της, ανηφορίζοντας από το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, συναντάται ένα από τα πιο νοσταλγικά και ατμοσφαιρικά σημεία της. Ο λόγος για την Οδό Αγγέλου, ένα γραφικό και κουκλίστικο σοκάκι που αποτελεί μέρος της συνοικίας του Τοπανά, της αλλοτινής αριστοκρατικής συνοικίας της πόλης.

Εντυπωσιακά κτίρια βενετσιάνικης και οθωμανικής αρχιτεκτονικής μαγνητίζουν τα βλέμματα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει το ψηλότερο τούρκικο κτίσμα σε ολόκληρο την πόλη το οποίο μετρά 5 ορόφους. Στην οδό Αγγέλου βρίσκεται και το κτίριο όπου κάποτε φιλοξενούνταν το διοικητήριο των Ενετών κατά τον 15ο αιώνα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από το 1948.




Η ιδιαίτερη αύρα του δρόμου σε συνδυασμό με την ιστορία του έχουν αναδείξει την οδό Αγγέλου σε αγαπημένο στέκι των καλλιτεχνών και σίγουρα στο πιο ερωτεύσιμο σοκάκι στην Παλιά Πόλη των Χανίων.