Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Ζυμαρικά με σάλτσα λεμονιού - Αυθεντική ιταλική συνταγή



Υλικά  


  • 1 λεμόνι
  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • Αλάτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 


 

  • 6 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
  • 85 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά al dente.

Βήμα 2
Ξεφλουδίστε δύο μικρές φλούδες από το λεμόνι και κόψτε σε λεπτές γραμμές. Ξύστε την υπόλοιπη φλούδα και τοποθετήστε το ξύσμα σε μία κατσαρόλα.

Βήμα 3
Στύψτε το λεμόνι και τοποθετήστε δύο κουταλιές της σούπας από το χυμό του στην άκρη.

Βήμα 4
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα με το ξύσμα λεμονιού και αφήστε να πάρει μία βράση για περίπου 2 λεπτά.

Βήμα 5
Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέστε το βούτυρο, μία κουταλιά τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσετε μία κρεμώδη σάλτσα. Αφαιρέστε από τη φωτιά.

Βήμα 6
Λίγο πριν τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα αφαιρέστε 11/2 φλ. τσαγιού από το νερό τους και προσθέστε τα 3/4 στη σάλτσα. Επιστρέψτε την κατσαρόλα στη φωτιά και μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε αυτή.

Βήμα 7
Σιγομαγειρέψτε, προσθέτοντας λίγη λίγη την παρμεζάνα, ανακατεύοντας σταδιακά, για περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 8
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, αλατίστε και ανακατέψτε.

Βήμα 9
Σερβίρετε και γαρνίρετε με τις φλούδες λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.