Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Τέσσερις λεπτομέρειες από τον γάμο της Νταϊάνα με τον Κάρολο άγνωστες στο ευρύ κοινό - Πικάντικα αλλά και ρομαντικά περιστατικά που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο

   

Από τους πιο διάσημους και προβεβλημένους γάμους όλων των εποχών, αδιαμφισβήτητα εκείνος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Καρόλου. Εκτός από το εντυπωσιακό της νυφικό που έγινε παγκόσμιο talk of the town για την ημέρα της γαμήλιας τελετής, και όχι μόνο, υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες... 

 
που παρέμειναν άγνωστες στο ευρύ κοινό, αποδεικνύοντας ότι ακόμη και ένας πριγκιπικός γάμος έχει τα δικά του ευτράπελα. Αλλά και τις ρομαντικές, φυσικά, στιγμές του.

Δαχτυλίδι αρραβώνων

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και πολυφωτογραφημένα δαχτυλίδια αρραβώνων στην ιστορία πρέπει να είναι αυτό της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Το δαχτυλίδι με το βαθύ μπλε ζαφείρι που περιβάλλεται από διαμάντια και πρωταγωνίστησε στο γάμο του ζευγαριού, είναι εκπληκτικό και φορέθηκε για πρώτη φορά από την Νταϊάνα όταν αρραβωνιάστηκε με τον Πρίγκιπα Κάρολο. Αλλά αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το δαχτυλίδι αρραβώνων της έσπασε το βασιλικό πρωτόκολλο. Πρόκειται για ένα δαχτυλίδι 60.000 λιρών που προτάθηκε στη μέλλουσα πριγκίπισσα από τον βασιλικό κοσμηματοπώλη Garrard. Αυτό, ωστόσο, που έκανε την επιλογή του τόσο αμφιλεγόμενη ήταν ότι το συγκεκριμένο δαχτυλίδι αποτελούσε μέρος της βασικής συλλογής του κοσμηματοπωλείου κομμάτια της οποίας μπορούσε να αποκτήσει ο οποιοσδήποτε, αρκεί βέβαια να διέθετε το αντίστοιχο αντίτιμο, και όχι εκείνης που προοριζόταν αποκλειστικά για τους γαλαζοαίματους.

Λάθος όνομα γαμπρού

Όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981, η Νταϊάνα Σπένσερ είχε μια αδέξια στιγμή όταν είπε το λάθος όνομα κατά τη διάρκεια ανάγνωσης των όρκων της. Ευτυχώς, δεν επρόκειτο για αναφορά σε κάποιον πρώην σύντροφό της, αλλά σε λάθος σειρά ονομάτων καθώς αποκάλεσε τον μέλλοντα σύζυγό της ως «Philip Charles» αντί για «Charles Philip».

Αμέτρητες τούρτες

Για τον εορτασμό του γάμου του ζευγαριού δημιουργήθηκαν 27 τούρτες, ωστόσο μόνο την ενάμιση μέτρου τούρτα που δημιουργήθηκε από τις Ναυτικές Ένοπλες Δυνάμεις, έκοψε ο πρίγκιπας Κάρολος με το σπαθί του. Εκτός από το συνηθισμένο κερασάκι, το Brides.com αναφέρει ότι η τούρτα ήταν διακοσμημένη με το οικόσημο του Πρίγκιπα Καρόλου, το οικογενειακό έμβλημα των Σπένσερ, τα αρχικά «C» και «D», καθώς και πληθώρα λουλουδιών όπως τριαντάφυλλα, κρίνοι και ορχιδέες.
 
Κρυφό μήνυμα

Ένα ρομαντικό κρυφό μήνυμα έκρυβαν τα χειροποίητα γαμήλια παπούτσια της Νταϊάνα στον πάτο τους. Δεδομένου ότι το πάνω μέρος των παπουτσιών ήταν στολισμένα με μια περίτεχνη καρδιά, στον πάτο τους είχαν ζωγραφιστεί τα αρχικά των ονομάτων τους, από τον σχεδιαστή των παπουτσιών Clive Shilton. Το Business Insider αναφέρει ότι ο Shilton είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν είδε καν το κάτω μέρος των παπουτσιών, αλλά ήταν σημαντικό για εμάς να φαίνονται φανταστικά. Θα είχατε δει περισσότερα από αυτά αν η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πέσει!».