Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Η ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΚΤΙΡΙΟ

 


  Σήμερα το πρωί το επίμαχο κτίριο της παλιάς πυροσβεστικής, όπου η διοίκηση του δήμου Κατερίνης μετεγκατέστησε την δημοτική αστυνομία, ήταν ερμητικά κλειστό. Κατεβασμένα όλα τα στόρια κλπ. 

Δεν...

 

γνωρίζω, αν φοβήθηκαν τελικά από τα απανωτά ταρακουνήματα  που υπέστη η Κατερίνη από τους τελευταίους σεισμούς της Ελασσόνας και τα μάζεψαν ή μήπως λέτε να τους δούμε πάλι αύριο το πρωί όλους εκεί;

Μετά από τόσα δημοσιεύματα, μετά από τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου και νυν βουλευτή Σάββα Χιονίδη για την μελέτη του 2007 που καθιστά το κτίριο αυτό στατικώς ανεπαρκές, μετά από τις αναφορές στον εισαγγελέα και την εισαγγελική εντολή για προκαταρκτική εξέταση, μετά την ενημέρωση αρμοδίων υπηρεσιών, αλλά και αναφορές στη βουλή για το σχετικό θέμα, η διοίκηση του δήμου Κατερίνης, αρνείται μέχρι τώρα πεισματικά να εκκενώσει το κτίριο και να πάρει πίσω την απόφαση της για την μετεγκατάσταση εκεί της δημοτικής αστυνομίας. 

Η απλή λογική λέει ότι έστω και μια υπόνοια να υπήρχε, έστω και μια υποψία ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο και ενδεχομένως να τίθονταν  σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, έπρεπε ήδη να είχε διαταχθεί η εκκένωσή του.

Πρέπει αμέσως να διαταχθεί από πραγματογνώμονες να γίνει γρήγορα αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη για τη σημερινή κατάσταση του κτιρίου και αυτό μπορούν να το ζητήσουν ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, γιατί αυτούς και τους πολίτες αφορά στην ουσία, αλλά και ο ίδιος ο διευθυντής της δημοτικής αστυνομίας έπρεπε να το είχε ζητήσει ήδη. Μέχρι τότε το κτίριο θα πρέπει να εκκενωθεί.

Πέραν όλων αυτών θα ήθελα να ξέρω, τα κόμματα (εκτός από την Ελληνική Λύση που έκανε επερώτηση στη βουλή, αλλά και τοπικός πολιτευτής της πήγε στον εισαγγελέα), οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, το εργατικό κέντρο, οι πολιτικοί μηχανικοί κλπ, γιατί δεν παίρνουν θέση στο θέμα;

Κ.Τ.