ζάχαρη όμως, σε όποια μορφή κι αν την επιλέγετε (λευκή, καστανή, ακατέργαστη κ.α.) κάποια στιγμή θα σκληρύνει (συνήθως επειδή δεν κλείνουμε σωστά τη συσκευασία της) παίρνοντας μια υφή που -κακά τα ψέματα- δεν την κάνει τόσο θελκτική.
Σκληραίνει, κρυσταλλώνει και κολλάει στα τοιχώματα από το βάζο μέσα στo οποία την έχετε αποθηκεύσει παίρνοντας ένα ακανόνιστο σχήμα.
Σε κανέναν δεν αρέσει να σπάει τη ζάχαρη με το κουταλάκι προκειμένου να τη χρησιμοποιήσει. Τι μπορείτε να κάνετε για να την επαναφέρετε στην αρχική της μορφή;
Το κόλπο για να αποφύγετε να αποξηραθεί και να την απολαμβάνετε πάντα φρέσκια είναι να τη συντηρείτε στο ψυγείο. Αν το «κακό» έχει ήδη γίνει και η ζάχαρή σας έχει ξεραθεί, μπορείτε να την «μαλακώσετε», ρίχνοντας τη μέσα σε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς μέσα στο οποίο θα έχετε βάλει μια φέτα φρέσκο, μαλακό ψωμί ή ένα μήλο (πλυμμένο).
Εναλλακτικά μπορείτε να τη βάλετε σε ένα πιάτο και να την «ζεστάνετε» στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.