Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Oλονυκτία στη Θεσσαλία


 
  Αρκετοί ήταν αυτοί που διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία, ενώ για όποιον δεν μπορούσε να μείνει στο σπίτι του υπήρχαν και σκηνές.

Από τον σεισμό προκλήθηκαν ζημιές σε διάφορα χωριά... 
 
 
της Ελασσόνας, ενώ έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μίσθωσε τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα.

Την ίδια ώρα, στο γήπεδο του Δαμασιακού, το σκηνικό τη νύχτα παρέπεμπε σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Εν καιρώ πανδημίας και μάλιστα με κόκκινο συναγερμό, η περιοχή κλονίστηκε από τον σεισμό αναγκάζοντας τους κατοίκους να μετακομίσουν για ένα βράδυ μακριά από τα σπίτια τους.



«Όργωνα με το τρακτέρ, μετά βίας βγήκα στον δρόμο και πήδηξα κάτω για να είμαι ελεύθερος, καθώς έβλεπα τις κολόνες να… χορεύουν» εξήγησε ένας κάτοικος της περιοχής στο larissanet.gr.

Κάποιοι νέοι, προσπαθώντας να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, περιγράφουν τα όσα είδαν λίγες ώρες νωρίτερα.



«Ένα σύννεφο σκόνης είδαμε αφού τρέξαμε έξω από τα σπίτια μας» αναφέρουν και προσθέτουν πως προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν.

Ο στρατός μοίρασε φαγητό στους κατοίκους, ορισμένοι εκ των οποίων διανυκτέρευσαν στις περίπου 30 σκηνές που στήθηκαν και κάποιοι στα αυτοκίνητά τους.

Ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκουρας, ήταν και αυτός στην περιοχή για να συντονίσει τις ενέργειες.



Μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα έχουν γίνει τουλάχιστον 100 μετασεισμοί.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, το ρήγμα του Τυρνάβου δεν μπορεί να δώσει σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ. «Θα έχουμε ισχυρούς μετασεισμούς τις επόμενες ημέρες. Να μην μπουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι» ήταν το μήνυμά του.



















Πληροφορίες - Φωτογραφίες: larissanet.gr, eurokinissi 
 
zougla.gr