Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Συνέντευξη Χιονίδη: Να σταματήσει ο διαγωνισμός εκποίησης των παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας - Να πάρει θέση η διοίκηση Κουκοδήμου

 
"Να σταματήσει άμεσα η διαδικασία εκποίησης από το ΕΤΑΔ των παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας και  ο Δήμος Κατερίνης να καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις για την συνολική ανάπτυξη της περιοχής" είναι η θέση του συνδυασμού "Πολίτες σε Δράση", σύμφωνα με όσα είπε ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Σάββας Χιονίδης σήμερα το μεσημέρι σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου.
Ο... 

 
κ. Χιονίδης αναφέρθηκε για το επίμαχο θέμα στο τι έκανε το 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ τότε ήταν να εκποιήσει τη συγκεκριμένη έκταση και αυτός μαζί με τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κατάφεραν να σταματήσουν τη διαδικασία, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις και μίλησε για κωλυσιεργία της διοίκησης Κουκοδήμου, ενώ σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν ο ίδιος ως δήμαρχος κίνησε αμέσως τις διαδικασίες ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου. 

"Είμαστε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι αντίθετο με το συμφέρον του δήμου, αφού δίπλα στις προς μίσθωση δημόσιες εκτάσεις υπάρχουν δημοτικές εκτάσεις, αλλά και πέριξ αυτών εκτάσεις ιδιωτών, οι οποίες αν προχωρήσει η διαδικασία μίσθωσης, θα χάσουν από την αξία τους, ενώ η πρόσβαση των πολιτών στις ακτές δεν θα είναι ανεμπόδιστη" τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χιονίδης.
 
Ήδη εδώ και μέρες οι δημοτικοί συνδυασμοί του Χιονίδη, του Λιακόπουλου και του Τσουπέη έχουν υποβάλει αίτημα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τον διαγωνισμό εκμίσθωσης των παραθαλάσσιων εκτάσεων της Καλλιθέας, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς της διοίκησης Κουκοδήμου.

FAKE NEWS ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΗΚΕ ΜΕ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ

Ο πρώην δήμαρχος Κατερίνης και νυν βουλευτής,αναφέρθηκε και στα "fake news" που φέρουν τον ίδιο να τα βρήκε με τον  Κουκοδήμο και τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και ο ίδιος θα συνεχίζει να δίδει το συνεχές παρών στα πράγματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τις αχρείαστες μελέτες των 540.000 ευρώ για... μελέτες στατικότητας σε οικισμό με λυόμενα σπίτια
 
Ο κ. Χιονίδης αναφέρθηκε και στην έγκριση από την συνδιοίκηση Κουκοδήμου - Νταντάμη ποσού 540.000 ευρώ για μελέτες στατικότητας που αφορούν τον οικισμό των Ρομά του Πέλεκα Κατερίνης για λυόμενα σπίτια όπου έκανε λόγο για "αχρείαστες μελέτες", αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για προκάτ κατασκευές.  Τόνισε ότι πρόκειται για έτοιμο έργο από την δική του διοίκηση που δεν απαιτούνται σε καμία περίπτωση μελέτες πόσο δε μάλλον εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.