Υλικά
- 1 κιλό αρνίσια συκωταριά (εντόσθια)
- 1 κ. σ. αλεύρι
- 2 κ. σ. κορν φλάουρ
- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αβγά
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κ. σ. βούτυρο αγελάδος
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Βήμα 1
Πλύνετε πολύ καλά την συκωταριά και βάλτε τη να βράσει για 10 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και ψιλοκόψτε.
Βήμα 2
Σοτάρετε σε λάδι τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη συκωταριά και το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό για 5- 6 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, ανακατέψτε και μόλις πάρει βράση αφήστε να σιγομαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε τα ξεχωριστά.
Βήμα 5
Ενώστε τα και συνεχίστε το χτύπημα, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα.
Βήμα 6
Ρίξτε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατέψτε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τον άνηθο.
Βήμα 7
Ανακατέψτε για τελευταία φορά και σερβίρετε.