Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Παραδοσιακή μαγειρίτσα αυγολέμονο



Νόστιμη και λαχταριστή για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου

Υλικά   

  • 1 κιλό αρνίσια συκωταριά (εντόσθια)
  • 1 κ. σ. αλεύρι
  • 2 κ. σ. κορν φλάουρ 
 
  • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλύνετε πολύ καλά την συκωταριά και βάλτε τη να βράσει για 10 λεπτά σε νερό με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και ψιλοκόψτε.

Βήμα 2
Σοτάρετε σε λάδι τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τη συκωταριά και το αλεύρι διαλυμένο σε λίγο νερό για 5- 6 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό, ανακατέψτε και μόλις πάρει βράση αφήστε να σιγομαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.

Βήμα 4
Εντωμεταξύ, χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών και χτυπήστε τα ξεχωριστά.

Βήμα 5
Ενώστε τα και συνεχίστε το χτύπημα, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και λίγο ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα.

Βήμα 6
Ρίξτε το αυγολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατέψτε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τον άνηθο.

Βήμα 7
Ανακατέψτε για τελευταία φορά και σερβίρετε.