Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Εκκλησιαστική ιεραρχία: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού... πάλι τω Καίσαρι»


Νίκος Χειλαδάκης

Ένας ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτεί πολύ να περιγράψει την σημερινή στάση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, που ταυτίστηκε απόλυτα με ένα άθεο, κοσμικό και αντιχριστιανικό καθεστώς.

Οι ...
 
 
τελευταίες προτροπές ιεραρχών που έχουν και κάποιο επιστημονικό κύρος, (Μεσογαίας), με σκοπό να παρασύρουν όσους έχουν αμφιβολίες που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα να κάνουν το εμβόλιο, με πρώτο και καλύτερο τον αρχιεπίσκοπο, δείχνουν το μέγεθος αυτής της αποστασίας.

Και γιατί αποστασία;

Γιατί μετέτρεψαν τους ναούς σε εστίες μολύνσεως. Mετέτρεψαν τον Οίκο του Θεού σε εστία μολύνσεως του κορωνοϊού. Mετέτρεψαν τις εκκλησίες σε καρναβάλια μασκοφόρων και το αποκορύφωμα, την ίδια την Θεία Κοινωνία όπου κοινωνούμε το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού, την λοιδόρησαν με τον χειρότερο τρόπο, αυτοί που ορκιστήκαν να την προσφέρουν σαν Θεία Λύτρωση στον ποίμνιο τους.

Αυτοί οι Ιεράρχες έχουν γίνει κήρυκες ενός πρωτοφανούς αντιχριστιανικού ολοκληρωτισμού και συνήγοροι της φίμωσης όσων πραγματικών ιερέων που προσπαθούν να αντισταθούν σε αυτή την άθεη λαίλαπα.

Όταν έχεις τέτοιους ποιμένες, τι τους θέλεις τους Λύκους, που λύσσαξαν να κατασπαράξουν το ποίμνιο.

Αλλά όπως είχε πει ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης: Έχουν αυτοί τα σχεδία τους έχει και ο Θεός τα δικά του!

*Ο Νίκος Χειλαδάκης είναι Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος