Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: "ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ" ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΔΙΩΞΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

 
Συνάντηση σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες σε μεγάλο διαμέρισμα της Κατερίνης από 12 προσωπικότητες της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, καθώς και από ανένταχτους πολίτες. 

Κοινή συνισταμένη των  συμμετεχόντων στη συνάντηση ήταν...

 

ο μεγάλος προβληματισμός που υπάρχει στους δημότες για την κατάσταση που επικρατεί στον δήμο Κατερίνης από την ανάληψη και μετά από την συνδιοίκηση Κουκοδήμου - Νταντάμη.

Είναι πρωτόγνωρες οι διαστάσεις που έχουν πάρει τα πράγματα και ήδη από την πρώτη μέρα είχαν διαφανεί οι προθέσεις της διοίκησης με το βόλεμα συγγενών και υμετέρων, με το κλείσιμο των δύο ΚΕΠ του δημαρχείου και της νομαρχίας, όπου ο δήμος δεν πλήρωνε ενοίκιο και τη μεταφορά του σε απόκεντρο σημείο στην Εθνικής Αντίστασης, όπου ο δήμος πληρώνει ενοίκιο, επιβαρύνοντας χωρίς λόγο τους δημότες. Η στάση της διοίκησης στο θέμα του επίμαχου κτιρίου της παλιάς πυροσβεστικής, όπου μεταφέρθηκε η δημοτική αστυνομία. Η προκλητική μη απομάκρυνση ακόμα της αντιαισθητικής τοιχογραφίας από το έργο τέχνης, αρχοντικό "Τσαλοπούλειο", παρόλο που υπήρξε έγγραφο του υπουργείου πολιτισμού που ζητούσε την άμεση και χωρίς καθυστέρηση απομάκρυνση της τοιχογραφίας και ένα σωρό άλλο θέματα συζητήθηκαν χθες το βράδυ στη συνάντηση της Κατερίνης. 

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα, μεταξύ άλλων,  που συζητήθηκε επίσης στην συνάντηση είναι οι δύο φορές μέχρι τώρα προσφυγή δημοτικού συμβούλου στον εισαγγελέα για να λάβει στοιχεία από τον δήμο Κατερίνης κατόπιν εισαγγελικής εντολής, προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για τις απευθείας αναθέσεις, τρεις τον αριθμό, που αφορούν μεγάλα ποσά των 100.000 και πάνω, ώστε να ενημερωθούν οι δημότες που διατέθηκαν τα χρήματά τους.

Όλα αυτά σηματοδοτούν έναν αγωνιστικό μονόδρομο για την ανατροπή της διοίκησης Κουκοδήμου από τον δήμο Κατερίνης.

Η συνάντηση έληξε με τη φράση "ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ".