Τρίτη 4 Μαΐου 2021

Το απομακρυσμένο καταφύγιο που ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον



Χωρίς ηλεκτρικό, σήμα τηλεφώνου και wi-fi
 
Σε μια απομακρυσμένη περιοχή με αγνή άγρια και μαγευτική ομορφιά, σχεδόν στη μέση του πουθενά, στις βόρειες πλαγιές του Όρους... 

 
Κένυα, πολύ κοντά στις όχθες της λίμνης Rutundu, υπάρχουν οι ξύλινες καμπίνες του Rutundu, ενός καταφυγίου μακριά από όλους και από όλα, εκεί όπου ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έκανε πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον.
Ανέγγιχτο ακόμη από το μαζικό τουρισμό, το παραδοσιακό θέρετρο αποτελεί ωδή στην απλότητα και τη λιτότητα -δεν υπήρχε καταλληλότερη επιλογή για το ζευγάρι, καθώς κανείς από τους δύο δεν φημίζεται ιδιαιτέρως για τις εκκεντρικές και πλουσιοπάροχες επιλογές του-, δείχνοντας τον κατάλληλο σεβασμό στο μεγαλείο της περιβάλλουσας φύσης.



Αυτές οι απλές αλλά άκρως φιλόξενες και οικείες καμπίνες, που βρίσκονται στην άκρη της λίμνης Rutundu, αποτελούν το ιδανικό μέρος για να ξεφύγει κανείς από τον γρήγορο ρυθμό της σύγχρονης ζωής, να χαλαρώσει και να ανακαλύψει το μεγαλείο της φύσης σε απόσταση αναπνοής. Το περπάτημα στον απίστευτα φρέσκο αέρα του βουνού, το ψάρεμα στη λίμνη ακόμη και το μαγείρεμα αλλά και η απίστευτη θέα σε όλο το μαγικό τοπίο που απλώνεται μπροστά από τα καταλύματα- καταφύγια, στα όσα σίγουρα κεντρίζουν της εντυπώσε



Δύο καμπίνες όλες κι όλες συνθέτουν το «δυναμικό» του καταλύματος, οι οποίες ξεχωρίζουν για τη ρουστίκ αισθητική τους και διαθέτουν τζάκι για να διατηρούν τη θερμοκρασία εσωτερικά ζεστή, κατά τις κρύες νύχτες και τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται στο βουνό.

Η κύρια καμπίνα διαθέτει καθιστικό και τραπεζαρία, βεράντα, κουζίνα και ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, κουκέτα και ιδιωτικό μπάνιο. Η μικρότερη καμπίνα είναι ανεξάρτητη από το κεντρικό κτήριο και διαθέτει ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με ένα διπλό κρεβάτι, δύο μονά κρεβάτια, ένα ιδιωτικό μπάνιο, ενώ και οι δύο λειτουργούν με ενέργεια που προέρχεται από ηλιακούς λαμπτήρες.



Συνολικά, μπορούν να φιλοξενήσουν έως τέσσερα άτομα άνετα, αλλά για όσους διατίθενται να μοιραστούν το δωμάτιό τους, ακόμη και οικογένειες ή παρέες περισσότερων ατόμων. Οι καμπίνες έχουν κατασκευαστεί καπό μεγάλους κορμούς κέδρων που βρέθηκαν στα δάση γύρω από το βουνό.

Για εκείνους που θέλουν να βιώσουν την απόλυτη απομόνωση, το Rutundu αποτελεί την ιδανικότερε επιλογή καθώς δεν διαθέτει wi-fi, ενώ το τελευταίο σήμα στο κινητό χάνεται 25 λεπτά πριν φτάσει κανείς στο κατάλυμα.