Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Κι όμως υπάρχει κυνηγόσκυλο που δεν γαυγίζει: Το Μπασέντζι από την Αφρική (βίντεο)

 

Το όνομά τους σημαίνει «σκύλος- θηρίο»

  Οι συγκεκριμένοι σκύλοι συνήθιζαν να χρησιμοποιούν την μυρωδιά και την όραση για να κυνηγήσουν, κάτι που τα καθιστούσε απαραίτητα για τους κυνηγούς. Η φυλή σκύλων Μπασέντζι βρέθηκε από την Αφρική στο Κονγκό.

Ο... 
 
 
σκύλος αυτός χάρη στην εξυπνάδα του, η οποία τον καθιστά προσφιλή, γίνεται καλός σύντροφος για την οικογένεια. Ο ιδιοκτήτης του όμως θα πρέπει να είναι ένας συνεπής και αυστηρός ηγέτης.

Είναι γνωστός με το όνομα «σκύλος- θηρίο» από την Αφρική. Το Μπασέντζι μαγεύει τους θαυμαστές του με το κοντό τρίχωμα και το μικρό μυώδες σώμα του, με την συμπεριφορά του ως άγρυπνος φρουρός, με τα κάθετα αυτιά του, την καμπυλωτή ουρά του και με την ‘άτακτη’ έκφραση του προσώπου του.

Παρόλο που είναι ένας όμορφος σκύλος με μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και ισχυρό ταπεραμέντο, μπορεί να απογοητεύσει ή να αναστατώσει τον ιδιοκτήτη του, όταν εκείνος δεν έχει ενημερωθεί πλήρως για τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του και δεν είναι σε θέση να τον χειριστεί σωστά.

Αυτή η φυλή σκύλων είναι ευφυής, αλλά συχνά γίνεται επίμονη και απρόθυμη εξαιτίας της ανεξάρτητης φύσης της. Για παράδειγμα, ακόμα και αν ο σκύλος αυτός γνωρίζει όλες τις εντολές που του έχετε διδάξει, θα επιλέξει αν θα σας υπακούσει ή όχι.

Είναι επίσης γνωστό ότι τα Μπασέντζι δεν γαυγίζουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραμένουν σιωπηλά. Συνηθίζουν να βγάζουν ήχους που μοιάζουν τόσο με όμορφο τραγούδι όσο και με συγκλονιστική κραυγή, καθώς επίσης βγάζουν ήχους όπως τα συνηθισμένα κλαψουρίσματα σκύλων.

Ο σκύλος αυτός αποτελεί έναν αρκετά καλό φύλακα, αφού θα υπερασπίσει τους ανθρώπους και την ιδιοκτησία του όταν αισθανθεί ότι αυτοί απειλούνται. Είναι θαρραλέος και θα σταθεί ενάντια σε έναν εισβολέα κάνοντας το καλύτερο. Ως εκ τούτου, το μέγεθός του δεν τον βοηθά να γίνει πραγματικός φύλακας.

Λατρεύει τις δραστηριότητες και είναι κατάλληλη φυλή σκύλων για όσους αγαπούν τον αθλητισμό. Είναι επίσης άριστοι στις δραστηριότητες που απαιτούν ευκινησία. Δεν συμμορφώνονται εύκολα στους κανόνες υπακοής, εκτός και αν έχουν έναν ικανό ηγέτη που θα σκεφτεί έναν δημιουργικό τρόπο να τους πείσει ότι εκπαίδευση που λαμβάνουν είναι δική τους ιδέα.

Το Μπασέντζι δεν είναι κατάλληλη φυλή για νέους ιδιοκτήτες και δεν είναι για όλους. Μόνο για όσους μπορέσουν να εκτιμήσουν την ιδιαιτερότητα του χαρακτήρα τους και μπορέσουν να διαχειριστούν την νοημοσύνη τους.