Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει να πετάνε φαγητό, κάποιες φορές όμως αυτό μοιάζει αναπόφευκτο.
Όπως όταν...
η συνταγή καλεί σε μία κούπα σάλτσα ντομάτας, η συσκευασία περιέχει όμως πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.
Ή όπως όταν η σπιτική σος που με τόσο κόπο ετοιμάσαμε περίσσεψε και ο κάδος μοιάζει μονόδρομος.
Για όλες αυτές τις περιπτώσεις η μαγειρική σοφία υποδεικνύει έναν άλλο δρόμο, την κατάψυξη κάθε συσκευασμένου ή μαγειρεμένου περισσεύματος.
Ρίχνουμε την πεντανόστιμη σος που ετοιμάσαμε σε μια παγοθήκη και έχουμε έτοιμη σάλτσα για την επόμενη φορά.
Όταν παγώσει καλά η σάλτσα, μπορούμε να τη βγάλουμε από τη θήκη, βάζοντας τα παγάκια σε μια σακούλα τροφίμων για κατάψυξη.
Την επόμενη φορά θα αποδειχτεί χρυσός…