Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Η τουρκική προπαγάνδα μέσα από τα σχολικά τους βιβλία – Τι λένε για Έλληνες, Εβραίους και ΗΠΑ



 
   Την ώρα που στην χώρα μας οι πολιτικοί μας μιλούν για την ελληνοτουρκική «φιλία» και για την «ευρωπαϊκή» προοπτική της Τουρκίας, το τι ακριβώς επιδιώκει αυτή φαίνεται από τα σχολικά της βιβλία. Εμείς αλλάζουμε προς... 
 
 
το «πολιτικά ορθότερον», τα σχολικά μας βιβλία, κάνουμε λόγο περί συνύπαρξης Ελλήνων και Τούρκων στα χρόνια της σκλαβιάς, μιλάμε και για ελληνικές βιαιότητες όπως για παράδειγμα στην Τριπολιτσά και θεωρούμε οπισθοδρομικό το μάθημα των θρησκευτικών να προάγει την Χριστιανική Ορθόδοξη Παράδοσή μας και προωθούμε ένα μάθημα σύγκρισης θρησκειών. 
 
Την ίδια ώρα οι μαθητές στην Τουρκία γαλουχούνται μέσα από τα σχολικά τους βιβλία με το δήθεν μεγαλείο της τουρκικής φυλής και με την πίστη στον σουνιτισμό. Αναφέρεται επίσης πως δεν είναι καλός μουσουλμάνος όποιος δεν μάχεται για τον Αλλάχ. Οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι χαρακτηρίζονται ως «άπιστοι» και οι Η.Π.Α. ως κράτος «τρομοκράτης».
 
 Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης μας παρουσιάζονται ως Τούρκοι τους οποίους το Κράτος τους καταπιέζει και φυσικά οι διωγμοί των Ελλήνων, αλλά και των άλλων δεν αναφέρονται καθόλου. Όλα αυτά σύμφωνα με την έρευνα ενός βρετανικού και ενός ισραηλινού ινστιτούτου.
 
 Το θέμα δεν είναι τι ακριβώς κάνουν οι Τούρκοι, αλλά τι κάνουμε εμείς που αφελληνίζουμε την Παιδεία μας. Άλλωστε μπορεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν να εντάθηκε αυτό το φαινόμενο, αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο. Υπάρχει από την δεκαετία του 90’ και ίσως και παλαιότερα.
 
elkosmos.gr