Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Οι "δράκοι" της Αττικής: Πως δρούσαν και πως τους παγίδευσαν



  Οι δράκοι που είχαν σπείρει τον φόβο σε γυναίκες στην Αττική- Ο "πιλότος" που "ζάλιζε" τα θύματά του

Η υπόθεση του 22χρονου φοιτητή που είχε πανικοβάλει τουλάχιστον πέντε νέες γυναίκες προσβάλοντάς τις με την επίδειξη του μορίου του και με άλλες πράξεις, δεν είναι η πρώτη που απασχολεί τις αστυνομικές αρχές της χώρας.

Πέραν από... 
 
 
τους βιασμούς που καταγράφονται κάθε χρόνο με γνωστό ή μη δράστη, υπάρχουν περιπτώσεις διεστραμμένων που δρουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, επιτίθενται εναντίον νέων γυναικών που περπατούν μόνες το βράδυ και με στόχο την βίαια ικανοποίηση των ορέξεων τους, όπως γράφει ο Θάνος Σωτήρης στο sputniknews.gr.

Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί δρουν άμεσα μόλις διαπιστώσουν πως πρόκειται για συστηματικές επιθέσεις από τον ίδιο δράστη, με περιπολίες, ενέδρες, ακόμη και «παγίδες» από γυναίκες αστυνομικούς που ουσιαστικά κάνουν το δόλωμα για τον εντοπισμό των λεγόμενων δράκων.
Ο δράκος της Φιλοθέης

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές τέτοιες υποθέσεις ήταν του λεγόμενου «δράκου της Φιλοθέης» ενός 30χρονου που μέσα σε διάστημα δύο μηνών, την άνοιξη του 2016, είχε επιτεθεί σε έξι γυναίκες στην περιοχή αυτή.

Έχοντας την περιγραφή του στην διάθεσή τους, αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών περιπολούσαν αναζητώντας τον.

Τελικά το απόγευμα άνδρες της ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα άτομο με τα χαρακτηριστικά αυτά και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου αναγνωρίστηκε από όλα τα θύματά του.

Πλησίαζε τις γυναίκες από πίσω τις ακινητοποιούσε και τις θώπευε σε διάφορα σημεία του σώματός τους, και εξαφανιζόταν τρέχοντας μόλις αυτές αντιδρούσαν και άρχιζαν να καλούν σε βοήθεια.

Σε μία περίπτωση επιχείρησε να φιμώσει το θύμα του με ταινία συσκευασίας, την οποία είχε μαζί του και κατά την σύλληψη. Και αυτός διέμενε μόνιμα στην περιοχή που δρούσε, μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό του.
Ο 20χρονος που είχε γίνει εφιάλτης για τις γυναίκες στο Μαρούσι και την Πεύκη

Λίγα χρόνια νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2001, είχε συλληφθεί ένας 20χρονος που δρούσε στο Μαρούσι και την Πεύκη.

Οι αστυνομικοί είχαν καταγράψει έναν βιασμό και δύο απόπειρες μέχρι που τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν ενώ έψαχνε το επόμενο θύμα του.

Σε όλες τις περιπτώσεις κρυβόταν στους χώρους στάθμευσης πολυκατοικιών όπου είχε από προηγούμενές ημέρες εντοπίσει τον στόχο του και μόλις η γυναίκα κατέβαινε από το αυτοκίνητό της την ακινητοποιούσε με μαχαίρι και τη βίαζε ή επιχειρούσε να το κάνει.

Στην τελευταία περίπτωση, πριν την σύλληψή του κατά την προσπάθεια να ακινητοποιήσει μια 40χρονη ιδιωτική υπάλληλο, την τραυμάτισε σοβαρά στο μπράτσο με το μαχαίρι και έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον βιασμό και να φύγει.

Κατά την προανάκριση ομολόγησε πέραν από τις τρείς επιθέσεις, μία ληστεία και άλλες τέσσερεις απόπειρες που δεν είχαν καταγγελθεί από τα θύματά.
Ο «πιλότος» του «ζάλιζε» τα θύματά του

Αλλά και ένας 50χρονος υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρίας που συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2005, μετά από τις καταγγελίες τεσσάρων τουριστριών μεταξύ 19 και 29 ετών, δρούσε στην ίδια πάντα περιοχή: στην Ακρόπολη και την Πλάκα.

Συστηνόταν ως πιλότος, προσφερόταν με ευγένεια να τις ξεναγήσει στον αρχαιολογικό χώρο και τις κερνούσε τυρόπιτα ή σπανακόπιτα μέσα στις οποίες είχε βάλει τρίματα υπνωτικού χαπιού.

Στη συνέχεια τους πρόσφερε ένα ποτήρι κρασί ή ούζο με αποτέλεσμα οι νεαρές γυναίκες, από το συνδυασμό του υπνωτικού και του αλκοόλ να βρίσκονται σε κατάσταση σύγχυσης. Σε αυτή την κατάσταση τις οδηγούσε σε ξενοδοχεία της περιοχής και τις βίαζε.

Σε δύο περιπτώσεις εγκατέλειψε τα θύματά του στο ξενοδοχείο, ενώ σε άλλες δύο τα συνόδευσε κοντά στα ξενοδοχεία που έμεναν.

Συνελήφθη στο Μοναστηράκι την ώρα που ξεκινούσε μία νέα «γνωριμία» με τουρίστρια, από αστυνομικούς που περιπολούσαν συνεχώς έχοντας στην διάθεσή τους φωτογραφία του από κάμερα ξενοδοχείου.