Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Τον καταδίωξε και πάλεψε μαζί του: Αμεσοδρασίτης εκτός υπηρεσίας έπιασε τον αλλοδαπό κλέφτη


    
Ανάρτηση του Χρήστου Μπαλάσκα, οργανωτικού γραμματέα της Ένωσης Αθηνών: Ο αστυνομικός είναι υπηρεσία εν παντί τόπω και χρόνω. Αυτό το άκουγα από τους παλιότερους όταν ήρθα στην άμεση δράση το 1992. Πολλές φορές αστυνομικοί εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας έκαναν το καθήκον τους και προέταξαν τα στήθη τους για την ασφάλεια του πολίτη.


Έτσι... 

 
και πριν δύο μέρες όπως αναφέρω παρακάτω: Την 19:40 ώρα της 7/5/2021, στη συμβολή των οδών Σιβιτανίδου και Αραπάκη στην Καλλιθέα, ενώ διερχόταν ευρισκόμενος εκτός Υπηρεσίας αστυνομικός της Γ αλλαγής των περιπολικών της Άμεσης Δράσης, αντελήφθη έναν άνδρα να έχει βάλει τα Χέρια του από το παράθυρο της πόρτας του οδηγού μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στην θέση του συνοδηγού βρισκόταν ένα μικρό παιδάκι!! και ο πατέρας του έβαζε το καροτσάκι πίσω στο πορτ παγκάζ, και να κλέβει ένα τσαντάκι.


Ακολούθως, ο άνδρας έφυγε πεζός προς την οδό Αραπάκη, ενώ είχε κρεμάσει στον ώμο του το τσαντάκι. Άμεσα ο αμεσοδρασίτης συνάδελφος εκτός Υπηρεσίας ακολούθησε τον κλέφτη για μερικά τετράγωνα, όπου τον είδε να περιεργάζεται το τσαντάκι και το πορτοφόλι που είχε μέσα, ενημερώνοντας ταυτόχρονα το κέντρο της άμεσης δράσης ώστε να προσέλθουν περιπολικά και δικυκλιστές για ενίσχυση.

Επί της οδού Χρυσηίδος στην Καλλιθέα, αποφάσισε και προσέγγισε το άτομο. Του γνωστοποίησε την ιδιότητα του πλην όμως αυτός δεν συνεργάστηκε και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε πεζή καταδίωξη όπου πολύ γρήγορα ο νεαρός αστυνομικός κατάφερε να τον πλησιάσει και να τον εγκλωβίσει. Ο κλέφτης αντιστάθηκε σθεναρά και προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλεσμα να παλέψει με τον αστυνομικό για αρκετή ώρα. Ο συνάδελφος όμως τελικά κατάφερε και τον ακινητοποίησε πλήρως. Αμέσως μετά προσήλθε εργαζόμενο περιπολικό της άμεσης δράσης, το οποίο προσήγαγε τον άνδρα στο Τ.Α. Καλλιθέας όπου εξακριβώθηκε πως πρόκειται για αλλοδαπό άτομο με καταγωγή από την Παλαιστίνη. Στο τμήμα προσήλθε και ο ιδιοκτήτης ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον νεαρό αμεσοδρασίτη, παρέλαβε όλα τα προσωπικά του αντικείμενα χωρίς να λείπει τίποτα.

Ότι και να γίνει οι αστυνομικοί βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την καταπολέμηση του εγκλήματος. (Εν υπηρεσία η όχι) Οι πολίτες το βλέπουν αυτό. Η πολιτεία όμως το βλέπει; Ερωτώ...