Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Εξέφρασε το παράπονό του ο Τσαπατάκης: «Με θλίβει το γεγονός ότι δεν μας υποδέχθηκε κόσμος στο αεροδρόμιο»


Σε αντίθεση με τις υποδοχές ηρώων στους παίκτες των ριάλιτι

   Ο Αντώνης Τσαπατάκης παρότι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ αναφέρθηκε στην πικρία που ένιωσε κατά την υποδοχή του στην Ελλάδα.

 
Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης αγωνίστηκε στα 100μ. πρόσθιο, στην Πορτογαλία.

Ο αθλητής επέστρεψε στην Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν έλαβε μεγάλη υποδοχή όταν έφτασε. «Ήρθε το επιτελείο της Αθλητικής Ομοσπονδίας των ατόμων με αναπηρία να μας υποδεχτεί, αλλά δεν έχω παράπονο. Απλά, με θλίβει το γεγονός ότι όταν αντίκρισα όχι και τόσο πολύ κόσμο σε σχέση με αυτόν που υποδέχτηκε τις προηγούμενες ημέρες κάποιους άλλους. Με έβαλε σε σκέψεις…», δήλωσε.

Η δημοσιογράφος ανέφερε ως παράδειγμα τους παίκτες του ριάλιτι Survivor, τους οποίους υποδέχτηκε πάρα πολύς κόσμος και ήταν εκεί από νωρίς.

«Δεν κρίνω την επιλογή του καθενός. Τα πρότυπα δε χτίζονται πλέον με τις απαραίτητες ύλες, αλλά με την τηλεθέαση, τα likes και τα follows. Όλα αυτά με κάνουν να καταλαβαίνω προς τα πού πηγαίνουμε ως ανθρωπότητα. Κι έτσι, με κάνει να είμαι ακόμα πιο σίγουρος ότι τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο χάλια στο μέλλον», απάντησε ο αθλητής.

«Εγώ δέχομαι ότι υπάρχει μια εμπορική συναλλαγή σε όλο αυτό. Ότι τα κανάλια και οι εκπομπές συμφέρει να παίξουν και τέτοια γεγονότα. Αλλά θεωρώ ότι συμφέρει να παίξουν και ανθρώπους που έχουν να παρακινήσουν τους υπόλοιπους», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην περιφρόνηση που επικρατεί σήμερα προς τον αθλητισμό, στη σημασία που δίνεται σε άλλα ζητήματα, τόσο από την κοινωνία όσο και από την τηλεόραση, ενώ τόνισε πως «ο ελληνικός αθλητισμός έχει να δώσει παραπάνω ζωή, αλλά το θέμα είναι να δίνονται σωστές αξίες και όχι εμπορεύσιμες».