Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Το ακατοίκητο νησί στις Κυκλάδες που μοιάζει με επίγειο παράδεισο


 

Με ψεύτικα σαν πισίνας νερά που εντυπωσιάζουν - Δείτε τις φωτογραφίες

Αδιαμφισβήτητα οι Κυκλάδες αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς, τόσο για τους ξένους επισκέπτες της χώρας όσο και για τους Έλληνες ταξιδιώτες που αναζητούν...  

 
όμορφες και γαλήνιες γωνιές για να χαλαρώσουν, να απολαύσουν δροσιστικές βουτιές και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους.

Ένα μέρος που χαρακτηρίζεται για την απόλυτη γαλήνη και ηρεμία που αποπνέει στους επισκέπτες που θα το ανακαλύψουν είναι και η Πολύαιγος, μεταξύ Μήλου και Κιμώλου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου, που αποτελεί στην κυριολεξία έναν επίγειο παράδεισο, με το μπλε της θάλασσας να πρωταγωνιστεί σε όλες τις εκφάνσεις του.

Η νήσος Πολύαιγος, σε απόσταση αναπνοής από την Κίμωλο, είναι μία από τις πιο ονειρικές γωνιές όχι μόνο των Κυκλάδων, αλλά ολόκληρης της χώρας.

Παράξενοι σχηματισμοί βράχων που έχουν σμιλευτεί με την πάροδο του χρόνου μέσα στη θάλασσα, εντυπωσιακές σπηλιές για εξερεύνηση, μαγικά γαλαζοπράσινα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε, που τις περισσότερες φορές μοιάζουν με ψεύτικα, και ηφαιστειογενείς λόφοι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό φυσικό σκηνικό που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλα σημεία της χώρας.

Οι ανέγγιχτες από τον μαζικό τουρισμό ακτές του νησιού αποτελούν δέλεαρ για τους επισκέπτες του, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι Κάτω Μυρσίνη, Πάνω Μυρσίνη, Γαλάζια Νερά, Άμμουρα, Παναγιά, Χοχλακιά κ.α. για καλοκαιρινά μακροβούτια σε έναν τόπο που μόλις αντικρίσει κανείς πιστεύει ότι δεν υπάρχει!

Το νησί οφείλει την ονομασία του στους «κατοίκους» του, που δεν είναι άλλοι από τα αγκριοκάτσικα, που βρίσκουν καταφύγιο στους βοσκότοπους του νησιού.

Η Πολύαιγος αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους σκαφάτους και όσους διαθέτουν δικό τους θαλάσσιο μεταφορικό μέσο, ενώ δρομολόγια πραγματοποιούνται από την Κίμωλο, για τους επισκέπτες που θέλουν να θαυμάσουν από κοντά αυτό το υπέροχο μέρος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το νησί προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000 ως σημαντικό βιότοπος, ενώ εδώ γεννά τα μικρά της και η μεσογειακή φώκια Μονάχους- Μονάχους.









newsbeast.gr