Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Οι ιολόγοι του Wuhan αρρώστησαν πριν από την πανδημία


 
Βγαίνει αληθινό αυτό που προβαλλόταν ως θεωρία συνωμοσίας; Οι ΗΠΑ και η Κίνα είχαν από καιρό μια ερευνητική συνεργασία για τον κορονοϊό

Τρεις ερευνητές από... 
 
 
 
το Ινστιτούτο ιολογίας στο Γουχάν - που πειραματίζονται και τροποποιούν διάφορους κορονoϊούς - αρρώστησαν με συμπτώματα τύπου covid-19 ήδη από τον Νοέμβριο του 2019. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια έκθεση πληροφοριών των ΗΠΑ που συνάντησε η Wall Street Journal .

Οι ΗΠΑ και η Κίνα είχαν από καιρό μια ερευνητική συνεργασία για τον κορονοϊό, και σε κινεζικά εργαστήρια διεξάγονταν οι λεγόμενες μελέτες κέρδους λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι η μολυσματικότητα ενός ιού αυξάνεται τεχνητά για να μπορέσει να πειραματιστεί με αυτόν. Υπάρχουν προηγούμενες περιπτώσεις όπου οι ιοί έχουν διαρρεύσει από τέτοια εργαστήρια.

Πέρυσι, ο Νορβηγός ιολόγος Birger Sørensen εξέτασε την ακίδα πρωτεΐνης του νέου κορονοϊού και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιός δεν θα μπορούσε να προέρχεται φυσικά.

“Πιστεύω ακράδαντα ότι εξαπλώθηκε κατά λάθος. Οι αρχές των ΗΠΑ διενήργησαν επιθεώρηση στο Γουχάν το 2018”, δήλωσε ο Sørensen στο πρακτορείο Fria Tider.

Οι υποψίες ότι ο ιός δημιουργήθηκε σε ένα εργαστήριο, ωστόσο, έχουν παρουσιαστεί με συνέπεια από τα ΜΜΕ ως θεωρία συνωμοσίας με πιθανά «ρατσιστικά» σημάδια.

Αλλά τώρα η Wall Street Journal βρήκε μια έκθεση πληροφοριών των ΗΠΑ από τις 15 Ιανουαρίου, λίγο πριν από την αλλαγή του προέδρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την έκθεση, αρκετοί ερευνητές στο Ινστιτούτο ιολογίας στο Γουχάν αρρώστησαν τον Νοέμβριο του 2019 "με συμπτώματα που μπορεί να προκληθούν τόσο από το covid-19 όσο και από την κανονική εποχική γρίπη".

Το Σάββατο, αναφέρθηκε επίσης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ακόμη και ο γκουρού των ΗΠΑ περί του κορονοϊού Anthony Fauci εξέφρασε αμφιβολίες για το αν ο ιός προήλθε πραγματικά με φυσικό τρόπο. “Δεν είμαι πεπεισμένος. Νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ερευνούμε τι συνέβη στην Κίνα έως ότου ξέρουμε τι συνέβη”, είπε σε μια εκδήλωση νωρίτερα τον Μάιο.

Η Κίνα απέρριψε συνεχώς όλους τους ισχυρισμούς ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο. Σύμφωνα με την επίσημη κινεζική εκδοχή, η πρώτη περίπτωση λοίμωξης ανακαλύφθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019. Ωστόσο, η ΠΟΥ έδειξε σε μια πρώιμη έκθεση 92 ύποπτα κρούσματα λοίμωξης από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. 
 
pentapostagma.gr