Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Εύκολο παγωτό βανίλια - Μόνο με τέσσερα υλικά


  
Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας


 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2
Αφήστε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα.

Βήμα 3
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο και ανακατέψτε με το εκχύλισμα βανίλιας.

Βήμα 4
Τοποθετήστε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Βήμα 5
Μόλις το μείγμα σχεδόν παγώσει χτυπήστε με το μίξερ χειρός για να αφρατέψει και τοποθετήστε και πάλι στην κατάψυξη.

Βήμα 6
Επαναλάβετε 3- 4 φορές την διαδικασία (πάγωμα, χτύπημα στο μίξερ, πάγωμα) και θα έχετε ένα αφράτο παγωτό βανίλιας.