Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

92χρονος Λιτοχωρινός έσπασε όλα τα ρεκόρ πεζοπορίας

     
 

 

Πρέπει να συμπεριληφθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ο 92χρονος Στέργιος Τσουκανάρας από το Λιτόχωρο ως ο πιο αντοχικός πεζοπόρος παγκόσμιας εμβέλειας, διότι έσπασε όλα τα ρεκόρ πεζοπορίας στον Όλυμπο, αφού...




ξεκίνησε από την Αγία Παρασκευή όπου βρίσκεται η γειτονιά του στο πάνω μέρος του χωριού, φτάνοντας στον Άη - Λια και από εκεί στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου και από το φαράγγι του Ενιπέα συνέχισε μέχρι την "Γκόλνα", όπου κοιμήθηκε το βράδυ και την άλλη μέρα επέστρεψε στο σπίτι μόνος του, χωρίς να έχει πάρει μαζί του νερό και τροφή.

Η διαδρομή στον Όλυμπο που διένυσε ο 92χρονος υπολογίζεται πως για να πραγματοποιηθεί, χρειάζεται πάνω από 10 ώρες πεζοπορίας στο βουνό. Είναι όντως απίστευτο αυτό που επετεύχθη από τον 92χρονο Λιτοχωρινό.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία ξεκίνησαν να τον αναζητούν, όταν ειδοποιήθηκαν προηγουμένως από τους οικείους του, διότι αρχικώς είχε ξεκινήσει για πεζοπορία προχθές το πρωί από την Αγία Παρασκευή ως τον Άη - Λια, αλλά δεν επέστρεψε το μεσημέρι στο σπίτι του, όπως αναμένονταν να κάνει, αφού αποφάσισε τελικά να συνεχίσει την πορεία του, προκειμένου να "θυμηθεί τα παλιά λημέρια", όπως είπε ο μπαρμπα- Στέργιος και να δώσει το παρών στο Λιτόχωρο το πρωί της επόμενης ημέρας.