Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Νάξος: Τέσσερις παραλίες που αξίζει να ανακαλύψετε


 

Χρυσαφένια αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά του ονείρου 

  Οι παραλίες της Νάξου είναι σκέτο όνειρο. Αυτό είναι το δεδομένο. Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο γνωστές, προσελκύουν αμέτρητο κόσμο κάθε χρόνο, ο οποίος επιλέγει το όμορφο νησί... 
 
 
των Κυκλάδων για να απολαύσει την πεμπτουσία του ελληνικού καλοκαιριού στο μεγαλείο της. Ανακαλύψτε τα μυστικά διαμαντάκια του νησιού, λοιπόν, και απολαύστε τις δροσιστικές βουτιές σας μακριά από τη βουή των πιο πολυσύχναστων πλαζ.

Πάνορμος



Μία όχι και τόσο «πολυδιαφημισμένη» παραλία του νησιού είναι ο Πάνορμος (ή Πάνερμος), στο νότιο μέρος της Νάξου και σε απόσταση, περίπου, 55 χλμ. από τη Χώρα. Ένας μικρός και απάνεμος κόλπος με εξωτικούς φοίνικες να προσφέρουν τη φυσική σκιά τους, σχεδόν πάνω στην ακροθαλασσιά, συνθέτουν το φυσικό σκηνικό της ακρογιαλιάς που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της.

Χρυσαφένια αμμουδιά, λευκό βότσαλο και πεντακάθαρα νερά στα όσα θα σας πείσουν να ταξιδέψετε μιάμιση ώρα από την Χώρα του νησιού για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές σας βουτιές σε αυτήν την ήσυχη παραλία. 

Χαβάη




Η Νάξος έχει την δική της Χαβάη. Πρόκειται για μια από τις πιο άγριες σε ομορφιά και παρθένες παραλίες του νησιού, η οποία εκπλήσσει ευχάριστα όποιον την επιλέξει για τα καλοκαιρινά του μακροβούτια.  

Βρίσκεται κρυμμένη μέσα σε ένα κεδρόδασος και συναντάται στο δρόμο λίγο πριν το Άλυκο. Λευκή, βελούδινη αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά σε συνδυασμό με τους βράχους και τους αμμόλοφους που δημιουργούν διαδοχικές, μικρές «πριβέ» παραλίες κλέβουν τις εντυπώσεις. 

Πυργάκι



Για εκείνους που επίγειος παράδεισος σημαίνει απέραντη χρυσαφένια αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά, φυσική ομορφιά και ηρεμία τότε το Πυργάκι, θα αποτελέσει σίγουρα σημείο αναφοράς κατά την παραμονή του στο νησί.

Στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, σε απόσταση 20 χλμ. περίπου από τη Χώρα, η παραλία Πυργάκι εκπλήσσει ευχάριστα με τον φυσικό πλούτο που την διακρίνει. Χρυσαφένιοι αμμόλοφοι και κέδροι που αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα, δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό, στο οποίο δύσκολα κανείς μπορεί να αντισταθεί.

Η σχετική ηρεμία και γαλήνη που την χαρακτηρίζει, αποτελούν σημαντικό δέλεαρ για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν τις διακοπές τους μακριά από την πολυκοσμία των πιο πολυσύχναστων παραλιών, ενώ το γεγονός ότι τα νερά είναι ρηχά, την καθιστούν δημοφιλή επιλογή για τις οικογένειες που επισκέπτονται τη Νάξο.  

Σαχάρα



Μια μεγάλη παραλία που εκτείνεται από το Καστράκι μέχρι τη Μικρή Βίγλα, χωρίς τουριστικές εγκαταστάσεις (μόνο στο βόρειο τμήμα της θα βρείτε ελάχιστες και για λίγους) για τους λάτρεις της παρθένας, φυσικής ομορφιάς. Κατά μήκος της Σαχάρας, εκτός από τη λευκή αμμουδιά και το λεπτό βοτσαλάκι, θα συναντήσετε και κάποια βράχια, τα οποία προσθέτουν τη δική τους γοητεία στην ακρογιαλιά.